Edinilen bilgiye göre, İngiltere'de yaşları 13'ün altındaki birçok kız ve erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Glenhorace Haylor (55), hakkında yakalama kararı çıkmadan kısa bir süre önce Türkiye'ye kaçtı. Eşi Elena Haylor ile birlikte Kuşadası Yavansu Mahallesi'ndeki Yeşil Site'de yazlık bir ev satın alan Haylor, burada yaşamaya başladı. İngiltere'deki Southantlon Sulh Ceza Mahkemesi, Glenhorace Haylor'ın Aydın'da yazlık aldığını belirleyince İnterpol aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na
bildirdi. Adalet Bakanlığı'nın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazı ve İnterpol'ün uyarısı üzerine Kuşadası polisi, ilçe merkezi, Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde yazlık alan yabancıları incelemeye aldı. Sahte kimlik kullanabileceği ihtimali de göz önüne alınan Haylor'ın Kuşadası'ndan ev satın aldığı belirlendi. Bunun üzerine dün öğle saatlerinde harekete geçen polis, alışverişten dönen Glenhorace Haylor'i yolda yakaladı. Gözaltına alınan Haylor, poliste verdiği ifadenin ardından dün akşam geç
saatlerde sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu. İngiliz uyruklu Glenhorace Haylor'ın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İnterpol kanalıyla İngiliz polisine teslim edileceği öğrenildi.
Yapılan incelemede, Glenhorace Haylor'un bir yıldır çocuk bakıcılığı yaptığı ortaya çıktı. Komşuları, Glenhorace Haylor ve eşi Elena'nın ev satın alarak Kuşadası'na yerleşen yabancı uyrukluların çocuklarına bakıcılık yaptığını ve evlerinin içini ve bahçesini de buna göre düzenlediklerini söylediler. Eşiyle birlikte çok fazla dışarıya çıkmadığı ve sadece alışverişe gittiği öğrenilen Haylor'un, çok fazla kişi tarafından tanınmadığı da belirtildi.
Eşinin çocukları taciz iddiasıyla İnterpol kanalıyla tutuklanmasının ardından evinin tüm kapılarını ve pencerelerini kapatan Elena Haylor ise, konuyla ilgili konuşmak istemeyerek, kapıyı basın mensuplarının yüzüne kapattı.