İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2 yıl önce, Torbalı İlçesi"nde 15 yaşındaki kızkardeşi A.Ş.'nin boğazına falçata dayayarak cinsel istismara bulunduğu iddia edilen öz ağabeyi 25 yaşındaki A.Ş. son kez hakim karşısına çıktı.

Tutuklu yargılanan A.Ş. son savunmasında, olayın tamamen iftira olduğunu ileri sürdü. A.Ş. kızkardeşinin, uzun süredir yanlarında kaldığı ablası ve eniştesi tarafından kendisine iftira atması için yönlendirildiğini savunarak suçlamaları kabul etmedi. Mağdure A.Ş. de ağabeyi hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Zanlının savunması dinleyen mahkeme, Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizte bulunduğu genç kız için "Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" diye rapor veren Adli Tıp Kurumu'nun, bu olayda da verdiği benzer rapora karşın öz ağabey A.Ş.'ye, önce cinsel istismar suçundan 10 yıl ağır hapis cezası verdi.

Mahkeme daha sonra, söz konusu suçu kız kardeşine karşı işlediği için A.Ş.'nin cezasını yarı yarıya artırıp 15 yıla çıkardı. Mahkeme heyeti, ağabey A.Ş."ye, cinsel istismar sırasında şiddet, cebir ve tehdit suçunu işlediği için de ayrıca 7 yıl 6 ay ceza verdi. Böylece A.Ş.'nin hapis cezası toplam 22 yıl 6 aya yükseldi.


MİLLİYET