SAMSUN'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Gelişimi Meslek Yüksek Okulu 1'inci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki F.M.'ye okul çıkışı takip edip tecavüz etmeye kalkışan, direnince de genç kızın boğazını keserek yaralayan tutuklu sanık 25 yaşındaki Hakan Dere, duruşmada olayın kaza sonucu meydana geldiğini belirterek beraatini istedi. Mahkeme, sanığın talebini kabul etmedi, genç kızın olaydan sonra ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için F.M.'yi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'ne göndererek duruşmayı erteledi.

Olay, geçen yıl Kasım ayında merkeze bağlı Sarıışık Köyü'nde meydana geldi. Kasapta çalışan Hakan Dere, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Gelişimi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi F.M.'ye, okul çıkışında takip edip, ıssız bir yerde tecavüz etmeye çalıştı. Ancak F.M.'nin bağırıp yardım istemesi üzerine genç kızın bıçakla boğazını keserek kaçtı.

Olaydan sonra yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakan Dere, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Hakan Dere, daha önceki celselerde yaptığı savunmasını tekrarlayarak, "Kendisini daha önce de bir adamla gördüm. O gece evine giderken aynı minübüse bindim. Minibüsten ben de peşinden inip, ona adamın kim olduğunu sordum. Bana çantayla vurdu. Bu sırada çantanın sapı bıçağa takıldı ve boğazı kesildi. Ben bir şey yapmadım. Kendisine tecavüz etmeye de çalışmadım" diyerek tahliyesini istedi. Duruşmaya katılan F.M. ise sanığı daha önce hiç görmediğini söyleyerek, şikayetçi olduğunu tekrarladı.

Mahkeme sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için dosya ile birlikte F.M.'yi Ondokuz Mayız Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'ne gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi. - vatan