Gayrimüslim vatandaşlara yönelik suikast planlarını içeren Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan cuntanın iddianamede Ermeni vatandaşlara gönderdiği 'Son uyarı ve ikaz' başlıklı tehdit mektupları da yer aldı. Plan dahilinde Kuzey deniz Saha Komutanlığı'nın yakınındaki Kasımpaşa postanesinden 23 Mayıs 2009 tarihinde, Ermeni kiliselerine, gazetelere gayrimüslim vatandaşların evlerine, “Türkiye'de ne kadar Ermeni'nin, ne kadar Türk'ün olduğu zaman içinde görülecektir. Ermeniler tabutlarını saymak mecburiyetinde kalacaktır” yazılı tehdit mektupları gönderilmiş.

'AKILLI OLUN' MESAJI

Cuntanın, kargaşa ve kaos çıkarmak amacıyla hazırladıkları plan içerisinde yer alan tehdit mektuplarını göndermek için seçtiği postane de dikkat çekici. Savcılık iddianamesinde, Ermeni vatandaşlara gönderilen tehdit mektupları için Kasımpaşa postanesinin seçilişi, “Güvenlik kameralarının olmaması burayı tercih etmelerindeki en büyük etkendir" şeklinde geçiyor.

Cuntacılar gönderdikleri mektupta Hrant Dink suikastı sonrası yaşanan protesto gösterilerine atıf yaparak, 'Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeni' yazılı pankartlarla insanların mensup oldukları milliyetin unutturulmak istendiğini belirterek, Ermenilerin Türkiye'ye hizmet etmeleri gerektiği söyleniyor. Irkçılık ve isyan girişimleri olarak nitelendirilen protesto gösterilerini yapanların Türkiye'yi zor duruma düşürmek istedikleri, bu yanlıştan dönerek ülkeye hizmet etmeleri yazılan mektupta, “Yoksa ne kadar Ermeni'nin, ne kadar Türk'ün var olduğu zaman içinde görürsünüz. Tabutlarını saymak mecburiyetinde kalacaklar yine Ermeniler olur. Bu değerlendirmeler bütün ayrılıkçı grupları kapsar” deniliyor

SAHTE İMZALI MUHTIRA

Gayrimüslimlere yönelik akıl almaz tehditlerin sıralandığı mektubunun sonunda cuntacılar, "Son bir muhtıradır, yenisi tekrarlanmayacaktır" yazmışlar. Savcılığın hazırladığı iddianamede, gönderilen tehdit mektuplarında imzası olan Temel Malatyalı isminin ise sahte olduğu belirtildi.

Mühimmatlar patlamaya hazır durumda

İddianamede Poyrazköy'de bulunan mühimmatlarla ilgili İstanbul Emniyeti tarafından hazırlanan bir rapor da yeraldı. Raporda, silah ve mühimmatların patlamaya hazır olduğu belirtildi./yeni şafak