Kayaoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile halk arasında Domuz veya Meksika gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) salgınıyls ilgili olarak Türkiye"de 2009 yılı içerisinde yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda Aydın Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Eralp Atay ve Aydın Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri de Kayaoğlu"na eşlik etti.

Pandemik A virüsü salgının ilk önce Meksika"da görüldüğü ve bu ülkeden hızla dünyaya yayıldığını anımsatan Seracettin Kayaoğlu, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şubat ve Mart aylarında grip aşısı yapılmazsa 21 milyon kişinin hastalanacağı ve 5 bin 300 kişinin öleceğini açıkladı. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş ise, "Paniğe de aşıya da büyük bir ihtiyacımız yoktur. 40 milyon kişi aşılanarak ne fayda umulmaktadır? Bakanın insanları zorla aşı olmaya çağırması ve korkutması ne kadar doğrudur?" dedi. Bilim insanları ise "Risk grubu kesin olmalıdır. Aşının yan etkileri abartılıyor" dediler. Aydın Tabip Odası"nın davetlisi olarak Aydın"a gelen ve konunun uzmanı olan Prof. Dr. O. Sadi Yener; Aydın Belediyesi-ADÜ Tıp Fakültesi işbirliği ile Aydın"da önce hekim-sağlık çalışanı sonra halk toplantısında bilgilenme sağladı” dedi.

Domuz gribi konusunda Aydın"da ve Türkiye"de oluşan son tabloya da değinen Kayaoğlu, “Sağlık Bakanlığı ölü sayılarını bildirimini yasakladı. Avrupa"da İngiltere"den sonra en fazla ölümler Türkiye"de. WHO Türkiye Temsilcisi ölümlerin önümüzdeki aylarda artma eğilimine karşı ülkemizi uyardı. Aşılama oranları çok düşük. İlimize gelen aşı sayısı 318 bin doz, yapılan aşı sayısı 18 bin doz. Ne acıdır ki sağlık personelinin çoğu aşı olmadı. Bir doz aşı 5.2 euro, ülkemiz 43 milyon doz aşı alacak. Aşı maliyeti 223.6 milyon euro yaklaşık 500 milyon TL” diye konuştu.

Türkiye"de sürecin olumsuz yaşandığını iddia eden Kayaoğlu, şunları söyledi: “Sağlık bakanlığı süreci iyi yönetemedi. Medyada gereksiz bilgi kirliliği yaşandı. Konunun hakimi ve uzmanı olan olmayan herkes konuştu. Başbakanın aşı olmayacağını belirtmesi kafaları karıştırdı. Bilime inanmalıyız, bilim hepimize ışık tutacaktır. Esas gözden kaçan, tartışılmayan biz ülke olarak neden kendi aşımızı üretemiyoruz”/iha