Aydın Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan ıslah çalışmasından sonra balık tutulmaya başlanan ve hatta çocukların serinlemek için suya bile girebildikleri Tabakhane Deresi, vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle yeniden eski görüntüsüne döndü. Yapılan çevre düzenlemesi ve balık havuzlarının inşa edilmesinden sonra yepyeni bir görünüme kavuşan dere yatağı; çevrede yaşayan ve gelip geçenlerin attığı çöplerle adete bir çöplüğe dönüştü.
Bilindiği gibi; zeytinyağı fabrikalarının atık suları ve çevre kirliği nedeniyle Tabakhane Deresi"nde oluşan çevre kirliliği ve kötü kokular, Aydın Belediyesi"nin yoğun gayretleri sonucunda yürütülen ıslah ve gölet çalışmaları sonucunda temizlenmişti. Başkan Ortekin"in yoğun gayretleriyle çevre düzenlemesi ve balık yetiştirme havuzlarının inşa edilmesinden sonra Tabakhane Deresi vatandaşların dinlenebildiği, çocukların serinlemek için suya girdikleri hatta boş vakitlerinde vatandaşların balık tutabildikleri bir merkez haline dönüşmüştü.
Son 1-1,5 yıldır yeni görüntüsünü muhafaza eden Tabakhane Deresi, yaz aylarının gelmesiyle yeniden kirlenmeye başladı. Daha çok akşamları dere yatağı bölgesine çıkan vatandaşların geride bıraktığı çöp ve atıklar Tabakhane Deresi"nin yeniden o eski kötü görüntüsüne dönüşmesine neden oldu. Dereye atılan plastik şişe ve çöpler uzu uğraşlar sonucu sağlanan güzel görüntünü yerine adete bir çöplük fotoğrafının oluşmasına sebep oldu. Durumdan şikayetçi olan çevre sakinleri belediye yetkililerinden çevrede gerekli önlemleri almasını istedi. Tabakhane Deresi boyunca devam eden dinlenme şeridine gelen vatandaşların duyarsız bir şekilde çöplerini dereye attığına işaret eden çevre sakinleri; tabakhane deresi"nin yeniden temizlenmesini ve temizliğin yapılmasının ardından ortaya çıkacak olan durumun muhafaza edilmesini istedi.