Herkesin hayatta en az bir telefonu suya düşmüştür. Düşmeyenler içinse, bu olay her an başlarına gelebilir. Suya düşen telefonlar garanti kapsamına girmez. İşte bu yüzden cep telefonunuzu kurtarmak sizin ellerinizde… Cep telefonunu kurtarmanın bir çok pratik yolu var. Bunlardan en iyi sonucu veren bir kaç çözüm yolu;

Tatlı suya düşerse(Çeşme suyu, içme suyu, göl vs.): İlk ve en önemlisi cihazın bataryasını mutlaka çıkarın. Bu kısa devre yapmasını önler. Daha sonra SIM kartı yuvadan çıkarın. Cep telefonunuzu kaybetseniz dahi, bir çok kişi tarafından söylenen, ”telefon önemli değil ama SIM’de ki numaralar gitti” telaşına kapılmazsınız. SIM kartınız çalışmaya devam edecektir. Batarya ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayın. Üstünde ki birikmiş suyu alın.
Elektrik Süpürgesi: Telefon’un içindeki nem bir şekilde buharlaşırsa kurtarılma ihtimali oldukça yüksek olacaktır. Bu nemden kurtulmanın bir yolu da bir elektrik süpürgesi ile içinde ki nemi ve havayı dışarı çıkarmaktır. Ama elektrik süpürgesini en yüksek devirde değil en düşük devirde çalıştırmalısınız. Aksi taktirde çok sert bir çekiş gücü cihazın içerinde ki hassas parçaların zarar görmesine sebep olabilir.

Pirinç Kavanozu: Telefonu her en kadar kurutmuş olsanız da içinde az da olsa bir nem kalır. Bunu görmeniz zordur. O yüzden, kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve 1-2 bekletmek. Pirinç taneleri bir sünger görevi görerek cihazın içinde ki ulaşılamayan noktalara ulaşır ve nemi tamamen emer.

Denize Düştüğü Vakit: Telefonunu denize düşürenler ya da telefonu cebinde olup bir anlık hata ile denize atlayanlar… Cihazınızı sudan çıkarıp hemen tatlı suya bırakın. Çünkü tuzlu su içinde barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebilir. Bu işlemden sonra yukarıda ki işlemlere dönebilirsiniz.

KESİNLİKLE YAPILMAMASI GEREKENLER: Kurutma işlemi için asla fön makinesi kullanmayın. Fön makinesi, ‘soğuk üfleme’ modunda olsa bile ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için lehimlere ve bir çok parçaya zarar verebilir. Cihazınızı doğrudan güneş altında yada mikrodalga fırında kurutmaya asla denemeyin!

Dipnot: Bu çözüm yolları %100′lük bir oranda başarı sağlamamaktadır. Telefon modeli bu başarı için önemli etkendir.