Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Aydın'da üretilen 600 bin ton sütün, ancak yüzde 20'sini değerlendirebildiğini kaydetti.
Temel, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve Yardımcısı Hayriye Kösem'i makamında kabul ederek, Aydın'da Toprak Koruma Kurulu'nun çalışmaları ve meralar konusunda bilgi verdi.
Tarım arazilerin küçük arazi parçaların hayvansal üretim amacı ile kullanmaya izin verildiğini ve bunun dışında tarım amacı dışında kullanılmasına karşı çok hassas olduklarını söyleyen Temel, şunları kaydetti:
''Aydın'da 25 bin hektar mera alanı var. 25 bin hektar mera Aydın için yeterli mi? Tabi ki yeterli değildir. Aydın'da hayvan mevcuduna bakarsak Ege Bölgesi'nde hayvancılıkta birinci sırada yer alıyoruz. 284 bin büyük baş hayvan, 140 bin küçük baş hayvan varlığımız var. Yıllık 600 bin ton süt üretimimiz var. Bunlar çok önemli değerlerdir. 600 bin ton sütün biz ancak yüzde 20'sini değerlendiriyoruz. Bunun yüzde 80'ini ise dışarıya gönderiyoruz, yani burada katma değerleri başka yerler alıyor.''
Temel, Aydın'da büyük entegre tesisler kurulması gerektiğini, bunun için yeni yani adımların atıldığını ifade ederek, ''Sök-Taş İncirliova Erbeyli mevkisinde sütün her türlü mamulünü üretebilecek bir entegre tesisi kuracak. İl müdürlüğü olarak biz de destek veriyoruz. Günlük 80 ton sütü işleyecek bir ünite ve günlük 200 ton sütü işlemeyi hedefliyorlar'' dedi.