THD Başkanı Turhan Çakar, konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatarak Bakan Mehdi Eker'i istifaya çağırdı.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, süt başta olmak üzere halkın sağlığını tehlikeye atan gıda ürünleri, markalar ve üretici firmalarının açıklanmasını istedi.

Çakar, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e istifa çağrısında bulundu. ''Yıllardan beri tüketicilere kanser riski taşıyan süt içirildiği konusunda tüketiciler neden bilgilendirilmiyor'' diye soran Çakar, iddiaların Eker tarafından doğrulandığını belirtti.

Riskli ürünlere yönelik olarak 28 Temmuz 2010'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduklarını ancak bakanlığın 16 Ağustos 2010'da bu talepleri reddettiğini belirten Çakar, bu tutum üzerine bakanlığa karşı dava açıldığını ve davanın sürdüğünü ifade ederek, ''Bugüne kadar, sağlıksız ve riskli sütler ile süt ürünlerinin üretimine ve tüketimine seyirci kalınarak, yeterli denetimler ve analizler yapılmamış, yapıldığı kadarıyla da sonuçları ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerine göre risk altındaki tüketicilere duyurulmayarak açıkça firmalardan yana tavır alınmıştır'' diye konuştu.

"SORUMLULAR HESAP VERMELİDİR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Çakar, TÜİK istatistiklerine göre 2010 yılında kesin olmayan rakamlarla Türkiye'de 13 milyon 513 bin 674 ton süt üretildiğini, bunun binde biri hesaplandığında ise 13 milyon 513 bin 674 kilogram sütün yüz binlerce kişinin sağlığını riske attığını ileri sürdü.