Uzmanlar da aynı şeyi söylüyor. Kayısı sütü artırıyor ve bebeğinizin sağlığı için de çok faydalı. Biliyorsunuz emzirme döneminde hangi besin tüketirseniz yararı zararı bebeğinize geçer. Dolayısıyla çok dikkat etmeniz gerekir. Kayısı vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir meyve. 
 
7 den 70 'e bu meyveyi yemenin tam zamanı, temmuz ayı bitmeden bol bol tüketin. 
Magnezyum, fosforu ve sodyumu bol olan kayısı hem göze hem damaklara hitap eden bir meyve. 
Çok kırılgan bir yapısı olan kayısı bekletmeden konserve de yapılır. Taze ve soğuk olarak yenmesi çok lezzetlidir. Tam kıvamında satın alınması önemli. Çünkü toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam etmez. Sudan geçirdikten sonra tüm özelliklerinden faydalanmak için dikkatlice kurutmak gerekir.
Bakın daha hangi faydaları var:
 
* Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
* Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
* Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
* Kansızlığa engel olur, 
* Kansere karşı koruyucu bir etliye sahiptir.
* Dişlerimizin daha sağlam olmasını sağlar 
Çocuklarınıza komposto ve meyve suyu olarak taze taze kullanabilirsiniz. Çalışırken yanınızda kayısı bulundurun. Çünkü kan şekeriniz düştüğünde normale dönersiniz. Hem çikolata, pasta vb. şeyler yememiş olursunuz hem de sayısız faydalarından yararlanmış olursunuz. Bir de kilo vermek istiyorsanız bu davranış daha uygun.
Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla tüketmemeli. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmeli.
Ben çekirdeklerini de kırıp yerim, olmadı toprağa gömerim. Belki kayısı ağacı çıkar diye 
Evet bu güzel meyveden bahsederken canım kayısı çekti şimdilik benden bu kadar 
Afiyet, bal, şeker olsun...