Dondurmanın, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça yararlı bir besin olduğunu söyleyen Ondokuz MayısÜniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, süt sevmeyen çocukların dondurma tüketmesinin oldukça yararlı olduğunu belirtti.

Dondurmanın sağlık açısından büyük faydası olduğunu belirten Özenoğlu, özellikle aile bireylerinin çocuklarına şeker ve çikolata yerine dondurma almasının daha yararlı olacağını dile getirdi.

Aşırıya kaçmayın

Süt sevmeyen kişilere, özellikle çocuklara sütün tüm yararlarını sağladığı için, aşırıya kaçmaksızın dondurmayı rahatlıkla önerilebileceğini anlatan Özenoğlu, şöyle konuştu: “Dondurma, protein açısından dünyanın en kaliteli sütlü tatlısıdır. Çocukların sağlıklı beslenmesinde dondurmayı öneriyoruz. Sütlü tatlı sınıfında değerlendirilen dondurma, bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir. Bu nedenle çocukların büyüme ve gelişmesinde çok fayda sağlar. Çocukların şeker ve çikolata yerine dondurma tüketmesi çok daha doğru bir seçimdir. Dondurma, içerdiği protein, karbonhidrat ve yağın yanında A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, demir ve çinko gibi minerallerden zengin bir gıdadır. Hijyenik şartlarda üretilen dondurma uygun ortamlarda saklandığı sürece güvenlidir.”

Ağızda eriterek yiyin

Doç. Dr. Özenoğlu, hijyenik şartlarda hazırlanmış dondurmanın küçük parçalar halinde ağız içinde eritilerek yenmesinin kolay kolay enfeksiyona yol açmayacağına dikkati çekti.

Dondurma yedikten sonra ağzın iyice çalkalanması gerektiğini vurgulayan Özenoğlu, "Özellikle çocuklarda günde iki kez dişlerin fırçalanması gereklidir. Yine dondurma yerken arada soğuk olmayan su içilmesi de bu nedenle önerilmektedir. Ayrıca çocukların yanı sıra yaşlıların da kemiklerini güçlendirmek için kalsiyum ve protein içeriği bakımından dondurma tüketmesi faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.