Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ve 06 Temmuz 2010 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararının görüşüldüğü toplantıya Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Ferhat Aydoğdu, Veteriner Hekim İffet Tatlıbaş, Aydın merkezde faaliyette bulunan tüm süt ürünleri üreticileri, mandıracılar, kooperatifler, Aydın Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği yetkilileri ile süt toplayıcıları katıldı.
Toplantıda Veteriner Hekim İffet Tatlıbaş, İl Umumi Hıfzısıhha Meclis"inde çiğ sütün toplanması, taşınması ve nakliyesi ile ilgili olarak alınan karar doğrultusunda getirilen yeni uygulamayla ilgili olarak bir sunum yaptı.
Katılımcılara konu hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, 01 Eylül 2010 tarihinden itibaren yasal uygulamaya geçileceği anımsattı. Çiğ sütün toplanması, taşınması ve nakliyesi ile ilgili olan Meclis kararlarına uymayanlar hakkında uygulanacağına işaret eden Ünal, bu yasal işlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Ünal, kooperatifleşmenin ve ihale sistemine geçmenin gerekli olduğuna dikkat çekerek, “06 Temmuz 2010 tarihli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararı gereğince İl Müdürlüğümüzce 01 Eylül 2010 tarihine kadar konu ile ilgili eğitim çalışmalarımızın sürdürüleceği bu tarihten sonra yasal uygulamalar için denetimlerimizin gerçekleşeceği katılımcılara iletilmiştir” dedi.