Süt ve süt ürünleri çocuklar için önemli bir besin kaynağı. Ancak süt rağbet edilen içecekler arasında da yer almıyor.
 
 Çocuklar arasında "Ben bebek miyim süt içeyim?" inanışına ek olarak; aileler de "Çocuğum büyüdü, elimde sütle peşinde koşturacak değilim!" diyerek çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde bu eşsiz besin kaynağından faydalanması gerekliliğini göz ardı ediyor. Sütün, başta çocuklar olmak üzere, 7'den 70'e herkesin vücudu için gerekli olan besinleri içinde bulunduran tek besin olduğunu belirten Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Yeşim Çelik, sütün beslenmemizdeki önemini; Uz. Dr. Gökhan Mamur ise sütü çocuklara nasıl sevdireceğinizi anlattı: 
 
YOĞURT YİYİN! 
 
Kalsiyum; çocukların kemik ve diş oluşumlarının tamamlanmasında ve ileriki yaşlarda kemik yoğunluğunun azalmasını önlemede yardımcı olur.
Özellikle gebelik ve emzirme döneminde vücudun kalsiyuma olan ihtiyacı büyük ölçüde artar. 
Bir süt ürünü olan yoğurt da sağlığı geliştirici etkisi nedeniyle bolca tüketilmelidir. 
kanserden koruyor 
 
Yoğurtta bulunan bakterilerin kanser, enfeksiyonlar, gastrointestinal hastalıklar ve astım gibi hastalıkları önleyici etkileri bulunuyor.
ÖZEL BARDAĞINI KENDİSİ SEÇSİN
 
Altıncı aydan itibaren süt verebilirsiniz: Yıllardır çocuk hekimleri olarak "İlk bir yıl inek sütü vermeyin" diyoruz. Ancak artık biliyoruz ki ek gıdalara altıncı aydan sonra geçildiğinde (dengeli beslenme şartı ile); içeriği çocuklar için düzenlenmiş inek sütü de (çocuk sütleri) verilebilir. Bu şekilde, çocuğunuz erkenden sütün tadına alışacaktır. Ancak günlük süt miktarının 500 ml'yi geçmemesi özellikle demir eksikliği ve kansızlık riski için önemlidir. 
 
Renkli ve eğlenceli bardaklar her zaman işe yarar: Eğlenceli bardak kullanmak da pipet gibi çocukların süt içmesine yardımcı olacaktır. Hatta bırakın 'özel süt bardağını' alışverişe gittiğinizde kendisi seçsin.