Geçen salı günü evliliklerini bitirme kararı veren Nurgül Yeşilçay-Cem Özer çiftinin boşanma davası dün Beyoğlu 1. Aile Mahkemesinde görüldü. Nurgül Yeşilçay adliye binasına avukatı Ali Cahit Polat"ın yanı sıra erkek kardeşi Tuğtekin Yeşilçay"la beraber geldi. Cem Özer"e ise avukatı Okan Fenercioğlu eşlik etti.

Çift duruşma saatini birbirlerinden ayrı odalarda oturup bekledi. Saatler 14.00"ü gösterdiğinde duruşma salonuna giren çift burada hakim Hayati Civriz"e anlaşmalı boşanma taleplerini dile getirdi. Salonun kapısında duran iki polis memuru gazetecilerin içeriye girmesini engellerken, dava 20 dakika sonra boşanmayla sonuçlandı. Çıkışta basın mensuplarının karşısına çıkan ilk isim Nurgül Yeşilçay oldu. Yeşilçay gazetecilerin "Evliliğiniz neden bitti" sorusuna "Bir yuvayı yıkmak kolay değil. Ailemi ayakta tutmak için elimden gelen her şeyi yaptım ama olmadı. Şimdiye kadar çocuğumu düşündüğüm için sustum. Şimdiden sonra da susmaya devam edeceğim. Herkes ne olduğunu biliyor. Tabii ki üzgünüm” dedi. Cem Özer ise “Böyle olması gerekiyordu. Evliliğimizde sır denen bir şeyler, olaylar yok. Bunları birileri uyduruyor siz de inanıyorsunuz. Böyle durumlarda insanlar birbirinin arkasından konuşmayı çok sever. Bizde böyle bir durum yok. Onun için konuşacak bir şey yok. Evlilik normal olduğu gibi boşanmak da normal. Gayet normal bir durum var. Bazen bir şeyler bitmesi gerektiği için biter” diye konuştu.

Anlaşmalı olarak boşanan çiftin imzaladığı protokolde şu maddeler yer aldı:

* Oğlu Osman Nejat Cem Özer"de haftada 1 gün kalacak, dini bayramların ise 2. günü. Temmuz ayında 10 gün baba-oğul tatil yapabilecek.

* Tarafların birbirlerinden maddi-manevi tazminat, nafaka talebi yok.

* Özel hayatlarıyla ilgili ve birbirlerinden öğrendikleri sırları basına kesinlikle açıklamayacaklar.

DURGUNDU

Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay, adliyeye siyah gözlüklerle geldi. Duruşma çıkışı Nurgül Yeşilçay"ın durgun olduğu dikkat çekti.

(Özlem ÜLKÜ / VATAN MAGAZİN)