"Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı." diye soran genç hoca, yaşadıkları bu durumu da 'süründürme' olarak değerlendirdi. Can Bartu Tesisleri'nde takım kaptanlarından Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile birlikte basının karşısına geçen Aykut Kocaman, şunları kaydetti:
 
Hem takımımıza hem de kulübümüze yapılmak ve uygulanmak istenen ana unsurlardan birisi 'süründürme' gibi görünüyor.
 
Söyleyebileceğim tek şey, acı çektiğimdir. Sanki her şey dalga geçer gibi, alay eder gibi bir süreç devam ediyor. Umarım artık bir şekilde sonuçlandırılır ve bu süründürme dönemi sona erer.
 
Şampiyonlar Ligi kararını UEFA değil, TFF aldı. UEFA bence yan unsur, hikâye. Fenerbahçe'yi, futbolcuların son derece hak ettiği ve olmak için hayal ettikleri platformdan mahrum bıraktılar. A'dan Z'ye hak ettikleri şeydi.
 
Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı iade isteğine UEFA'nın sempatiyle baktığı söylemi baştan aşağıya saçma bir düşünce. İlk günden beri şaka gibi bir olay olarak görüyorum. Biz iyi oynayıp, kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır.
 
Fenerbahçe üzerinde plan yapıldı ve bu adım adım uygulandı. Bu planın artık sonlanmasını istediğimizi beyan ediyoruz. Süründürmenin bir şekilde bitmesini istiyoruz. Şampiyonlar Ligi olayının da son ana bırakılması bile bence planlı.
 
Trabzonspor Başkanı'nın bugüne kadarki demeçlerini izlediğim zaman çok fazla samimi gelmiyor, doğrusu bu.
 
Biz yüzsüz, yüzü kızarmayan insanlar değiliz. Allah esirgesin. Biz Fenerbahçe için ortaya atılan iddialar gerçek olmadığı için mücadeleyi sürdürüyoruz.
 
Normal şartlarda hiçbir oyuncumuzun ayrılmasını istemiyoruz. Oyuncular da istemiyor ama bir taraftan kulübün yaşaması gerekiyor.
 
Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğu bir gerçek. Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek.
 
Bazı kulüpler Federasyon'daki bağlantılarıyla bu fırsatı kullanmaya çalışıyor. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor.
 
Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon var. İstenen çok açık. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil.
 
Sadri Şener'in yurtdışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız süre içinde 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir.
 
Görevimin başındayım. Kararımı açıkçası Şampiyonlar Ligi'ne gidemememizden sonra vermiştim, ama akıl ve mantıkla alınan kararlardan ziyade şu dönem duyguların öne çıktığı bir dönem. Belki piyon olarak göründüğümüz bu savaşın içinde yer alabildiğim kadar Fenerbahçe ve oyuncularla bir arada olmak istiyorum.
 
Emre: Her gün değil, bir gün ölmek istiyoruz
 
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu da geçen sezon elde ettikleri şampiyonluğu, "Bir gerçek ki, anamızın ak sütü gibi helaldi. Saha içinde kazanılan bir şampiyonluktu." şeklinde değerlendirdi. Emre şöyle devam etti:
 
Bu dönemde takımdan ayrılmak isteyen futbolcular, sadece kulübün menfaatleri doğrultusunda ayrılacak.
 
İster amatör kümede, ister Süper Lig'de, isterse Bank Asya 1. Lig'de, nerede oynarsa oynasın bu büyük birliği inşallah, önümüzdeki sene de bize hangi ligde oynamamız layık görüldüğü sürece tekrar göstereceğiz.
 
Kupaların bizim için bir değeri yok, önemli olan Fenerbahçe'nin şu anki durumu ve konumu. Bizler elimizden geldiğince bu durumda Fenerbahçe'nin yanında olacağız.
 
Biz her gün ölmek istemiyoruz, bir gün ölmek istiyoruz. Artık Fenerbahçe hakkında net bir karar verilsin.
 
UEFA'nın kararı ciddi bir skandaldır. Bir Türkseniz bunu bilin, suçsuzsanız ortaya suçlu çıkarmaya çalışırlar, bu bir gerçek. Juventus'a, Milan'a bu karar uygulanabilir miydi? UEFA'nın kararı gerçeğin ötesinde tamamen hayalle kurulmuş bir senaryodur.
 
Volkan: Amatöre gitsek dahi F.Bahçe'deyim
 
18'de 17 yaparak nerelere geldiğimizi herkes gördü. Türkiye'de futboldan anlayan insan çoktur, aşağı yukarı 40-45 milyon insan vardır. İkiyle çarparsanız 80 milyon göz yapar. Bizim nasıl şampiyon olduğumuzu bu gözler gördü.
 
Federasyon'un kararı ne olur bilemeyiz ama bir alt ligden, bembeyaz bir sayfayla... Biz suçluyuz demiyoruz ama hakkımız olan Şampiyonlar Ligi'ne bizi göndermiyor, rakiplerimize veriyorsanız, bizi Süper Lig'de oynatmayın istiyoruz. Bank Asya 1. Lig'den tekrar başlamak istiyoruz.
 
zaman