Hafta sonu boyunca gerçekleştirilen denetimlerde tatil yollarının güzergahında bunan Aydın"da bir çok araç denetimden geçti. Yapılan kontrollerde hataları görülen 880 araca 147 bin 80 TL para cezası kesilirken, 60 sürücüde trafikten men edildi.
Tatil yolları üzerinde bulunan Aydın"da trafik yoğunlaştıkça denetimlerde artıyor. Hız, alkol, evrak ve ağırlık kontrollerinin yapıldığı denetimlerde her gün yüzlerce kusurlu şoförlere ceza yazılıyor. Kazaların önlenebilmesi ve kazalardan doğacak mal ve can kaybını en aza indirmek için yapılan denetimlerin en yoğun olduğu hafta sonlarında trafik polisleri kusurlu sürücülere adeta göz açtırmıyor. Bu hafta sonu Aydın"ın değişik noktalarında yapılan denetimlerde yine yüzlerce hatalı sürücüyle karşılaşıldı. Alkollü araç kullanandan, ehliyetsiz araç kullanana kadar bir çok değişik kusurlu sürücülerin rastlandığı trafikte en sık rastlanan kusur ise sürücülerin hız limitini aşması olarak tespit edildi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü, Merkez Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Nazilli Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Söke Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Çine Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Aydın-Muğla, Aydın-Denizli, Aydın-İzmir ve Aydın-Kuşadası güzergahlarının yanı sıra ilçe yollarında da sıkı denetimler yapılıyor. 2 günlük hafta sonunda yapılan denetimlerde 26 bin 997 araç kontrolden geçti. Yapılan kontrollerde 7 araç sürücüsünün ehliyetsiz araç kullandığı, 11 sürücüsü ise alkollü vaziyette araç kullanırken yakalandı. 6 noktada yapılan radar kontrollerinden 24 bin 522 araç geçerken hız limitlerini aşan 284 sürücüye 55 bin 656 TL para cezası kesildi. Tonaj kontrollerinde ise kontrol edilen 380 araçtan 2 araca toplam 6 bin 701 TL para cezası uygulandı.
Aydın sınırları içerisinde yapılan denetimlere rağmen bir çoğu dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle hafta sonunda 20 ayrı yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda can kaybı yaşanmazken, 12 kişi yaralandı. Aydın genelinde yapılan denetimlerde 26 bin 997 araç kontrolden geçerken, kusurları görülen 880 sürücüye 147 bin 80 TL para cezası uygulandı. 60 sürücü trafikten men cezası alırken, alkollü araç kullanan sürücünün de ehliyetine el konuldu.