Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Bulvar girişinde yaşanan trafik sorunun Çevre Bulvarı ile çözüleceğini belirten Aydın Şoförler Odası başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Semih Özmeriç, Aydın üzerinden İzmir, Muğla ve Denizli’ye gidecek olan sürücülerin çevre bulvarını kullanmasını tavsiye etti. 
Otoban bağlantılı proje gerekçeleşinceye kadar alternatif güzergah sistemi olarak projelendirilip yapılan Aydın Çevre Bulvarı projesinin tamamlandığını dile getiren Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, artan sıcaklar ve Ramazan yı ile birlikte şehir merkezindeki ana yolda yaşanan herkesin şikayetçi olduğunu ancak bir çok kişinin alternatif güzergah olarak yapılan çevre bulvarını kullanmadığını söyledi. 
Özmeriç, “Ciddi bir maliyetle çevre bulvarını tamamladık. Eski mezbaha köprüsünü yenileyerek TIR’ların geçebileceği şekilde yeniden düzenledik. Çeşitli yerlere yön levhaları dikmemize rağmen henüz sürücülerimizi bu güzergahı kullandırmaya alıştıramadık. Her gün sabah, öğlen ve akşam saatlerinde sıkışmalara ve trafiğin tıkanmasına neden olan Yenidörtyol kavşağı, alternatif güzergahın kullanılması ile trafik sıkışıklığından kurtulacaktır. Sürücülerimizi hem kendi hem de kamunun menfaati için çevre bulvarını kullanmaya davet ediyorum” dedi. 
Aydın’ın yaz kış geçiş güzergahı olduğunu ve her geçen artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle kamyon ve TIRların şehir merkezinde trafiği adeta felç ettiğini ifade eden Özmeriç, son yapılan sayımlara göre Aydın’dan şehir merkezini kullanarak günlük ortalama 20 bin 200’ün üzerinde araç geçtiğini bunun da önemli bir sıkıntı olduğunu söyledi. Aydın-İzmr Otobanı’nın Muğla bağlantı yolunun olduğunu ancak Denizli Bağlantı yolu olmadığı için bu sıkıntının yaşandığını ifade eden Semih Özmeriç , “Artık Denizli istikametine transit geçiş yapan kamyon ve benzeri araçlara Muğla Çevre Yolu’ndan, Tansaş Kavşağı’ndan Astime’e ve oradan da Denizli yoluna daha sakin ve güvenli şekilde yollarına devam edebilirler” dedi.