Aydın merkezde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralanırken, kazanın taraflarından olan Bulgar sürücü Türkçe bilmediği için derdini anlatmakta güçlük yaşadı. Çat pat Türkçe"si ve tercüman yardımıyla kazayı anlatan sürücü, 40 yıldır hiç ışık ihlali yapmadığını iddia etti.
Kaza; Aydın Gıda Çarşısı girişinde bulunan Jandarma Kavşağı"nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Umurlu Organize Sanayi Bölgesi"nde faaliyetlerini sürdüren bir zeytin işletmesinden kutulanmış hazır zeytin yükleyen Bulgaristan uyruklu Tenco Chestimenov (58) isimli sürücü, Jandarma Kavşağı"na geldiğinde Türkiye"den çıkış yapabilmek için Aydın Gümrük Müdürlüğüne girmek istedi. Aydın-İzmir E-87 karayolundan gümrüğün bulunduğu Aydın Gıda Çarşısı istikametine dönüş için manevra yapan sürücünün kullandığı PB 8106 CC plakalı tır kavşaktan geçtiği sırada kırmızı ışık ihlali nedeniyle sürücüsü henüz tespit edilemeyen 09 DY 970 plakalı servis minibüsü ile çarpıştı.
Kazada tıra bağlı olan PB 1050 EM plakalı dorsenin tekeri patlarken, minibüs şoförü hurdaya dönen aracın ön tarafında sıkıştı. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü, ambulans ile kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Kaza sonrası karayolu çift taraflı olarak tamamen trafiğe kapanırken, karşı istikamete geçen minibüs çekici yardımıyla yolun kenarına alındı. Tekeri ve içerisinde bulunan zeytin kutuları patlayan dorse, tırın yardımıyla kontrollü olarak gıda çarşısı girişine çekildi.
Kaza sonrası büyük bir korku ve panik yaşayan Bulgar sürücü polis ekipleri tarafından sakinleştirilirken, ilk ifadesi kaza mahallinde alındı. Daha öncede Türkiye"ye gelip gittiği için çok azda olsa Türkçe konuşmaya çalışan Bulgar sürücü kazayı anlatmakta güçlük çekince, trafik ekipleri de şekil çizerek ona yardımcı olmaya çalıştı. Bu girişimde yeterli olmayınca Bulgar sürücünün ifade verebilmesi için olay yerine tercüman çağırıldı.
Tercüman yardımıyla kaza anını anlatan Tenco Chestimenov, “40 yıldır kamyon şoförlüğü yapıyorum. Bu güne kadar hiç ışık ihlali yapmadım. Kavşağa geldiğimde yeşil yanıyordu. Hemen dönüş yaptım ve karşı taraf kırmızı olduğu için durdum. Yeşil yanınca da hareket ettim. Hareket ederken etrafı kontrol ettiğimde minibüsün hızla bana doğru geldiğini gördüm. Çok süratli idi. Kırmızı ışıkta geçmeye çalıştı. Tırı kurtarmayı başardım ancak dorseyi kurtaramadım. Işık gibi süratli idi” dedi.
Chestimenov, ilk ifadesinin alınmasının ardından ekip otosuyla geniş ifadesinin alınması için karakola götürüldü. Kazada yaralanan minibüs şoförünün tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kaza sonrası her iki araçta bölgeden alınca, karayolu araç trafiğine yeniden açıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.