İstanbul Ümraniye"de aşırı hız yaptığı iddia edilen Osman Yılmaz (25), motosikletiyle acil ilaç taşıyan Ercan Somuncu'ya (37) otomobiliyle çarptı. Osman Yılmaz, ağır yaralanan Ercan Somuncu için çağırdığı ambulansı beklerden gözyaşlarına boğuldu. Sık sık yaralı Ercan Somuncu"nun nabzının atıp atmadığını kontrol eden Osman Yılmaz, "Abi, Allah"ını seviyorsan kalk ya" diye yalvardı. Evli ve iki çocuk babası Ercan Somuncu'nun kaza yerinde nabzı durdu, kaldırıldığı hastanede kalp atışı yeniden sağlandı.

Yeni Şile Yolu Üsküdar istikametinde saat 10.20'de meydana gelen kaza, görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:
Ümraniye"deki bir ecza deposunda kurye olarak çalışan Ercan Somuncu, bir eczanenin talep ettiği ilaçları alarak motosikletine bindi. Aynı yöne doğru giden Osman Yılmaz otomobili ile Şile Yolu"nu kullanarak eczanenin bulunduğu Yavuztürk Mahallesi"ne doğru yol alan Ercan Somuncu'nun motosikletine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan motosiklet, bariyerleri aşarak yolun kenarındaki kanalete uçtu. Kazada, motosikletin sürücüsü Ercan Somuncu ağır yaralandı. Kuryeye çarparak yaralanmasına neden olan Osman Yılmaz da otomobilinden inerek Ercan Somuncu"nun yanına koştu. Kazayı görerek yardıma koşanlar, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

SIK SIK NABZINI KONTROL ETTİ
Osman Yılmaz, Ercan Somuncu"nun ağır yaralanması yüzünden korkuya kapıldı. Sık sık yaralının yanına giderek nabzının atıp atmadığını kontrol etti. Ambulansın gelmesine beklerken Osman Yılmaz gözyaşlarına boğuldu. Ercan Somuncu"nun başında ellerini iki yana açarak "Abi, Allah"ını seviyorsan kalk ya" diye yalvaran Osman Yılmaz, polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Polislere motosikleti görmediğini belirten Osman Yılmaz, "Sağ taraftan geldiğini sanıyorum. Bir anda ona çarptım. Ne olduğunu anlamadım. İnşallah ölmez" dedi.

“GAZETECİLER BİLE ÖNCE GELDİ”
Bazı görgü tanıkları ambulansın kazadan yarım saat sonra kaza yerine ulaştığını öne sürdü. Kazayı gören bir vatandaş, kazanın saat 10.20 sıralarında meydana geldiğini, "112 Hızır Acil"i arayarak bilgi verdiğini öne sürerek, "Şu anda saat 10.43 olmuş durumda ve hala ambulans gelmedi. Gazeteciler bile ambulanstan önce burada oldu. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu çevrede üçü özel 4 hastane olduğunu hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

HASTANEDE KALBİ ÇALIŞTIRILDI
Ercan Somuncu"ya ilk müdahale yapılırken, ikinci bir ambulans daha kaza yerine ulaştı. Vatandaşlar bu duruma da tepki göstererek "Neden bu kadar geç kaldınız" diye konuştular. Evli ve iki çocuk babası Ercan Somuncu, ambulansla, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırıldı. Hastane görevlileri, Ercan Somuncu"nun hastaneye getirildiğinde nabzının atmadığını, yapılan müdahaleyle kalp atışının sağlandığını belirttiler. Ameliyata alınan Ercan Somuncu"nun hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.