GS TV"ye konuşan Rijkaard, hem Beşiktaş zaferi hem de yarınki Panathinaikos maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Derbiden önce ellerine gelen kadroda isimlerin değişik olduğuna dikkat çeken Hollandalı hoca, “Sürpriz bir kadro görünce Adnan Sezgin geldi, onunla fikir alışverişi yaptık, Arda"yla fikir alışverişinde bulunduk. Böylece taktikle ilgili bir sıkıntı yaşamadık” ifadesini kullandı.

"İyi ki Franco var"
Mustafa Sarp, Sabri ve Leo Franco"ya övgüler yağdıran Rijkaard, “Mustafa Sarp bizim için çok önemli bir oyuncu oldu şu ana kadar. Çok iyi bir mentaliteye sahip. Çok çalışıyor. Aynı zamanda çok akıllı. Sabri"yi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Bir değil, sanki iki motoru vardı! Öyle bir performans gösterdi. Leo Franco"nun bir libero gibi oynaması bizim için çok büyük avantaj. Bunu her kaleci yapamayabilir. Tecrübe gerektiren bir şey. Takım olarak önde oynamayı sevdiğimiz için de, Leo Franco"nun libero gibi öne çıkma özelliği bizim için avantaj oluyor” dedi.

"En ciddi rakibimiz"
Tüm olumsuz şartlara karşın derbiyi kazanmalarını takım ruhuna bağlayan Rijkaard, Panathinaikos sınavı için de şunları kaydetti: “Çok fazla yorum yapmam doğru olmaz, ama baktığınız zaman zor bir maç bizi bekliyor. Biz de ona göre hazırlanıyoruz maça. Kağıt üzerinde baktığımız zaman en ciddi rakibimiz Panathinaikos diyebiliriz. Ama bu sadece kağıt üzerinde. Puan almamız gerekiyor, hangi maçtan hangi puanı alacağınız belli olmuyor.”Fanatik