Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Kaymakamı Yusuf Güler, ''Olaylar nedeniyle ülkesini terk ederek Türkiye'ye gelecek Suriyeliler için her türlü önlem alındı'' dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınanların sayısının artması üzerine, ilçede ''kırmızı alarm'' durumuna geçtiklerini belirtti.

Reyhanlı'da sınıra yakın birçok köy olduğunu, aynı zamanda Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın da bulunduğunu ifade eden Güler, şöyle devam etti:

''Suriye'den gelecekler için her türlü önlem alındı. Suriye vatandaşlarından sığınma talebi olması halinde gerekli araştırmayı yapıp, sağlık kontrolünden geçirilerek geçici olarak belirlediğimiz mekanlarda konaklamalarını sağlayacağız. Şu anda sınırdan geçiş ağırlıklı olarak Suriye'ye sınırı bulunan Yayladağı ve Altınözü ilçelerinden oluyor. Valiliğin koordinesinde olası Suriyelilerin gelmesi halinde onlara gerekli kolaylığı göstereceğiz. Bu konuda polis, jandarma, TEDAŞ, sağlık ekipleri ve diğer kurumlar hazır durumda. Yani olaylar nedeniyle ülkesini terk ederek Türkiye'ye gelecek Suriyeliler için her türlü önlem alındı. Komşu ülkeden gelenlerin sorunlarına yardımcı olacağız.''

Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nihat Kılıç da Suriye'de yaşanan olayları endişeyle izlediklerini belirtti.

Suriye'deki olayların ekonomiyi de olumsuz etkilediğini ifade eden Kılıç, ''Reyhanlı'daki ailelerin yüzde 70'inin akrabaları Suriye'de ikamet ediyor. Komşu ülkedeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Dileğimiz bu olayların en yakın zamanda düzelmesidir'' dedi.

A.A