Suriye'deki olaylar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısındaki yoğunluk yerini sessizliğe bırakırken, sınırdan geçemeyenlerin kendi sınır boylarına kurduğu göçebe tarzı çadır kentlerine Türk bayrağı dikmesi dikkat çekti.
Suriye'de Halep ve iç kesimlerde Esad ve muhalifler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken, olaylardan kaçan vatandaşlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık sınır köyleriyle Cilvegözü sınır kapısından çok sayıda Suriyeli, Türkiye'ye sığınarak çadır kentler yerleştirildiği belirtiliyor.
Reyhanlı'ının Cilvegözü sınır kapısındaki yoğunluk yerini sessizliğe bıraktı. Suriye tarafının güvenli olmayışı nedeniyle geçişe izin verilmeyen Cilvegözü sınır kapısından sadece Suriye tarafından gelen yaralıların Türkiye'ye gelişine müsaade ediliyor. Suriye'den gelen yaralılar, sınır kapısından alınarak ambulans ya da bir başka araçla hastanelere götürülüyor.
Diğer taraftan ise Halep ve iç kesimlerindeki olaylardan kaçan Suriyeli vatandaşlar Hatay'ın Reyhanlı ve Cilvegözü sınır kapından içeri giremeyince sınır boyunca göçebe tarzı çadır kent kurmaya devam ediyor. Kurulan göçebe tarzı çadır kentlerin hemen yanına ise muhaliflerin bayrağıyla birlikte Türk bayrağı dikmeleri de dikkat çekiyor.