Suriye ordusu başkent Şam'ın yanı sıra Halep, Dera, Hama, Humus ve Deyr Ez Zor gibi birçok şehirde operasyonlarını sürdürüyor. Hedef gözetilmeksizin gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda masum kadın ve çocuk hayatını kaybediyor.

En son Deyr Ez Zor şehrine helikopter, tank ve toplarla giren Esed askerleri, şehirde katliam gerçekleştirdi. Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, Suriye ordusunun saldırılarından kaçmaya çalışırken bombardımanın hedefi olan çok sayıda kişinin cesedi görülüyor. Görüntülerde saldırı sonrasında parçalanan cesetlerin yanı sıra yanarak kömürleşmiş cesetler dikkat çekiyor. Bombardıman sonrasında vücutlarının büyük bir bölümü parçalanan cesetlerin arasında, çoğu kadın ve çocuğun olması dikkat çekiyor. Cesetleri kaldıran şahıslar ise, bu manzara karşısında, "Ramazan ayında Esed güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuk ölüyor. Müslüman ve Araplar utansın" diyerek tepki gösteriyor.

Kameranın karşısına geçen bir şahıs ise, vücudunun büyük bir bölümü parçalanan ve kömürleşen çocuk cesetlerini göstererek,"Bunlar bombardımandan kaçmaya çalışan masum insanlardı. Bir köşeden başka bir köşeye kaçarken bombardımanın hedefi oldular ve öldüler. Burada 18'den fazla masum insan öldü." diyerek yaşanan dramı anlattı.