Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, tatbikatın amacının "vatan toprakları, egemenliği ve hava sahasını hedef alacak herhangi bir düşmanlığa karşı savunma hazırlığını denetlemek" olduğununu kaydetti. Tatbikata savaş uçakları, fırlatma ve saldırı uçakları ve ateş destek helikopterleri ile hava savunma kuvvetlerinin katıldığı bilgisi verildi.

Habere göre; "Gerçek savaş koşullarında yapılan askeri tatbikatlara katılan birlikler koordinasyon ve işbirliğinde oldukça yüksek düzeyde bir performans sergilerken; hava savunma güçlerimiz düşman hedefleri keşfetme ve gerçek füzelerle imha etmekte yeni ve modern hava silahını kullanımda nitelikli bir performans ve üstün bir deneyim sergiledi."

Haberde, "Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Davut Abdullah Raciha hava kuvvetleri ve hava savunma güçlerimizin sergiledikleri üstün yetenek ve başarıyı överek; silahlı kuvvetlerimizin her zaman vatanı havadan, denizden ve karadan en iyi şekilde savunmaya hazır odluğunun altını çizdi." ifadelerine yer verildi.

Deniz kuvvetlerinin de gerçek savaş koşullarını aratmayan bir ortamda canlı mühimmatla pratik ve taktiksel askeri bir tatbikatta bulunduğu belirtilen haberde, "Sahil ve deniz füze birliklerinin katıldıkları tatbikatlarda düşman sanal hedefler büyük bir başarıyla imha edildi. Tatbikatta donanma güçlerimizin yeni ve modern donanma silahlarını kullanmadaki üstün başarı ve yüksek deneyimleri yansıtılırken, her tülü koşullarda ve herhangi bir düşman saldırıya karşı koymadaki büyük gücü ortaya serildi." denildi.

Genelurmay Başkanı Korgeneral Fahd Casim Freyc; "Deniz kuvvetleri ve donanma silahlarımızın muhtelif birlikleri ve teşkilatlarıyla vatan düşmanlarının aklına gelebilecek her türlü saldırıya karşı koymaya hazırdır." dedi.