Bombalamanın muhaliflerin yoğunlukta yaşadığı yerleşim alanlarına yapıldığı kaydedildi. Bombalamanın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye gözlemci gönderme yönünde oylama yaptığı bir dönemde yapıldığına dikkat çekildi. Bombalama, Beşşar Esed rejimi ile muhaliflerin kabul ettiği ateşkesi tehlikeye sokuyor.
Suriyeli muhaliflerin kurduğu Yerel Koordinasyon Komitesi, bombalamanın Haldiyeh bölgesine yoğunlaştığını ve her dakikada 6 top atışı yapıldığını belirtti. Bombalamanın ikinci gündür devam ettiği açıklanırken, henüz ölü ya da yaralılar ile ilgili bilgi yok.

Suriye ordusu, perşembe günü ilan edilen ateşkes sonrası Humus'u ilk önce ağır silahlardan ateşe tutmuştu. Suriye devlet medyası, muhaliflerin roketatar ile saldırı düzenlediği açıklamıştı. Her iki taraf da ateşkesi birinci bozmakla suçluyor.

Muhalifler tarafından internete yüklenen görüntülerde Humus'un harabeye dönen ve boş sokakları görülüyor. Siyah dumanın görüldüğü görüntülerde, her birkaç saniyede bir topçu atışının ve bombanın düşmesinin sesi duyuluyor.