22 Haziran'da Malatya Erhaç Meydanı'ndan görev uçuşu kapsamında havalanan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy yönetimindeki 'RF-4E (Phantom)' tipi uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Akdeniz'de başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Yanarak denize düştüğü kaydedilen uçağın yerinin tespit edildiği ve denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu belirtilirken, Ertan ve Aksoy'a henüz ulaşılamadı. Kayıp pilotlar ile uçağın enkazına ulaşılabilmesi için Malatya Erhaç, Ankara Etimesgut ve Adana İncirlik Askeri Hava Üssü'nden uçak ve helikopterlerin yanı sıra Mersin ve İskenderun'dan hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar bölgeye intikal ederken, bölgedeki aramalar kapsamlı şekilde devam ediyor.

Türkiye-Suriye sınırında ise gergin bekleyiş sürüyor. Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Denizgören köyü ile sınır komşusu olan Lazkiye kentine bağlı bazı yerleşim bölgelerinde yer alan ve Denizgören'den de görülebilen askeri üslerdeki Suriye bayrakları indirildi. Denizgören Köyü Muhtarı Sinan Doğru, 'Gerek bölgedeki incelemelerimizde, gerekse de Suriye sınırında yer alan karakollara yakın bölgede hayvanlarını otlatan çobanlar, Suriye bayraklarının indirildiğini gördü. Söz konusu bayrakların Türk savaş uçağının düşürülmesi sonrasında indirilmesi dikkat çekici' dedi.

'TÜRKİYE'NİN SALDIRISINDAN KORKTUKLARI İÇİN BAYRAĞI İNDİRDİLER'
Denizgören köyü sakinlerinden Kerim Tufan da, Suriye sınırında yer alan ve köylerinin dağlık bölgesinden de rahatlıkla görülebilen karakolda daha önce bayrak direğine asılı olan Suriye bayrağının indirildiğini söyledi. Tufan, 'Kendi karakollarından bayrağı indirdiklerini gördük. Bunu korkularından yapmış olabilirler. Çünkü Türkiye'ye çok yakın bir bölgede yer aldıkları için Türk askeri uçağının düşürülmesinin ardından, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir askeri müdahalesinden korkuyorlar. Ve bu saldırıdan zarar görmek istemedikleri için bayrağı indirmiş olabilirler' diye konuştu.