Suriye'deki gergin ortam, Hatay'daki 500 bin liralık turizm yatırımını askıya aldırdı. Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan Kara Mağara bölgesinde, Hatay Valiliği ve DOĞAKA tarafından yapılacak olan Bungol Evler Projesi durduruldu.

Suriye’deki olayların yatırımı engellediğini dile getiren Kara Mağara Sosyal Tesisleri Sorumlusu Selehattin Ağca, “Valilik ve DOĞAKA tarafından burası için 500 bin lira ödenek çıkartıldı, güzel hizmetler yapılacaktı ama Suriye’de yaşanan olaylar yüzünden iptal edildi. İnsanlar buraya geliyorlar, Samandağ Çevlik’ten buraya tekne turları yapılıyor. Bu bölgenin değerlendirilerek turizme kazandırılması gerekir” dedi.

Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında Keldağ eteklerinde bulunan şifalı suy ve doğa güzelliklerine sahip Kara Mağara, bölge insanlarının en önemli uğrak mekanı durumunda. Daha önce yolu olmadığından birçok kişinin ulaşabilmek için büyük çaba sarf ettikleri bölgede onlarca kişi sarp kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmişti.

Elektrik enerjisini rüzgar gücüyle 10 Kw olarak karşılayabilen enerji üretimi de yapabilen Kara Mağara, saklı kalmış güzellikleri ile cazibe merkezi olma yolunda.