Doping testi pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Kop, atletizmden ömür boyu men edildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, ABD kampı sırasında girdiği doping testinda yasak madde kullandığı tespit edilen Süreyya Ayhan Kop'u atletizmden ömür boyu men etti. Kurul, Ayhan'ın eşi ve antrenörü Yücel Kop'a ise iki yıl ceza verdi.

CEZAMIZ ÇOKTAN KESİLMİŞ

Kararı gözyaşları içerisinde karşılayarak basın mensuplarının karşısına çıkan Süreyya Ayhan, "Ceza sadece bana değil ülkeme verilmiştir" dedi.

Ayhan, " Duruşmanın başından beri böyle bir cezayı beklemiyorduk. Ben hiç ümidimi kaybetmemiştim. Ama ceza sanki suçu işlemeden önce kesilmiş. Bizim hakkımızdaki karar önceden verilmişti. Ülkemizde sporu yöneten insanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak iyi değerleri kaybetmeye devam ediyoruz. Bu karar beni korkutmak için verilmiştir. Belkide hukuk savaşımın dışında ceza almayacağım. Ancak kaybolan yıllarıma yazık olacak" dedi.

YÜCEL KOP: "İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIM"

Duruşma çıkışında oldukça moralsiz ve gergin görünün Yücel Kop, aldığı 2 yıllık cezayı hak etmediğini belirterek, "Benden savunma dahi almadılar. Nasıl böyle bir ceza veriliyor anlamıyorum. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Hatta sporu yönetenleri İnsan Hakları Mahkemesine şikayet edeceğim" yorumunu yaptı.

HUKUK ADINA CİNAYET

Çiftin avukatı Osman Buldan, ceza kurulunun verdiği kararı, "sonuç beklediğimiz gibi çıktı. Bugün burada hukuk adına bir cinayet işlendi" şeklinde yorumladı ve karara itiraz edeceklerini söyledi.