Ceylan'ın sorgulandığı akşam odaya çay ve su servisi yapan kız kardeş, ablasının sürekli ağlayarak yalvardığını ve çok endişeli olduğunu ifade etti.
 
Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki töre cinayetinde, ablası Ceylan Soysal'ın aile meclisi kararıyla öldürülmesine tanık olan 14 yaşındaki kız kardeş S.H., emniyette tüyler ürperten ifade verdi. Cinayet sonrası devlet tarafından koruma altına alınan küçük kız, olay gecesi ablasının sorgulandığı odaya sık sık çay ve su servisi yaptığını ifade ederek, 'Ablam o akşam sürekli ağlayıp yalvarıyordu. Çok da endişeli bir hali vardı' dedi.
 
ÇOK ENDİŞELİ VE TEDİRGİNDİ
 
Verdiği ifade ile tetikçinin tespit edilmesine yardımcı olan genç kız, hayatının risk altında olma ihtimaline karşı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hatay İl Müdürlüğü'ne yerleştirildi.
 
Ölümünden birkaç dakika önce ablasının sorgulanmasına tanık olan küçük kızın üzerindeki şoku halen atlatamadığı belirtildi. S.H., emniyette verdiği ifadede Ceylan Soysal'ın aile meclisi tarafından sorgulandığı odaya sürekli çay ve su servisi yaptığını anlattı. Bu süre içinde ablasının sürekli ağladığını ve yalvardığını belirten kız kardeş, Ceylan'ın çok endişeli ve tedirgin olduğunu da sözlerine ekledi. Silah sesini duyduğunda ise ablasının öldürüldüğünü anladığını anlatan S.H., cinayet sonrası olayın 17 yaşındaki erkek kardeş tarafından üstlenildiğini, tetiği çeken şahsın ise amcaları olduğunu ifade etti.
 
S.H'ye koruma altında tutulduğu yurtta psikolojik destek de sağlandığı, aynı kurumda olan ancak farklı binada bulunan yeğeni Eylül Soysal'ı da görmesine izin verildiği öğrenildi.
 
Öldürülmesi beni çok üzdü
 
Aile meclisi tarafından katledilen Ceylan Soysal'ın, Çanakkale'de yaşayan eşi Ferdi Soysal'ın Cumhuriyet Başsavcısı'na ifade verdiği bildirildi. Soysal'ın, adliyedeki ifadesinde, eşiyle son kez Adana otogarından cep telefonuyla konuştuğunu, zaman zaman biraz da ekonomik koşullar nedeniyle aralarında tartışmalar yaşandığını söylediği öğrenildi.
 
Eşinin aile meclisi kararıyla öldürülmesine çok üzüldüğünü belirten Ferdi Soysal'ın, ifadesinde evlendiğinden bu yana eşinin ailesiyle sorunlar yaşadıklarını da kaydettiği belirtildi. Ferdi Soysal'ın, olayın henüz çok taze olduğunu, bir süre sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda (SHÇEK) koruma altına alınan 1 yaşındaki kızı Eylül Soysal'ı mutlaka himayesine alacağını söylediği bildirildi. Ferdi Soysal'ın ifade verdikten sonra yaşadığı Çanakkale'ye döndüğü kaydedildi.
 
yenişafak