Alışveriş yapmak için reyona gelen müşterilerin sorularını adeta azarlarcasına cevap veren görevlilerin bu davranışları vatandaşlarca yadırganıyor.

Önceki gün incir almak için yoldan geçerken satış reyonuna uğrayan bir grup basın mensubu, normal vatandaş gibi incir almak istediklerini belirttiler. Bunun üzerine reyonda bulunan iki kişi o esnada meşgul oldukları bilgisayardan başlarını bile kaldırmadan, “İncir yok, daha paketlenmedi” diyerek bilgisayardaki meşgalelerine devam ettiler.

Rekabetin hat safhaya ulaştığı ve her geçen gün Kamu İktisadi Teşebbüslerin (KİT) zarar ettiği günümüzde devlete ait olan Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsündeki gelir-gider dengesi ile ilgili bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, satış reyonundaki "tok esnaf" görüntüsü, alışveriş yapanları şaşırtıyor.
Şu anda Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü"nde bir müdür, bir müdür yardımcısı, 12 İdari Personel, 9 koruma güvenlik görevlisi, tavukçuluk bölümünde 5 ziraat mühendisi, incir bölümünde 11 ziraat mühendisi, bir gıda mühendisi ve bir ziraat teknikeri olmak üzere 41 kişi görev yapıyor.