Milano"da miting düzenleyen İtalya Başbakanı, konuşmasından sonra halka imza dağıtırken saldırıya uğradı. 42 yaşındaki eylemci, avucuna gizlediği metal objeyle Başbakan"ı yumrukladı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, dün lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi"nin (ÖHP) Milano"nun Duomo meydanında düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmanın ardından saldırıya uğradı. Mitingin bitmesinin ardından halkın arasına giren ve imza dağıtan Berlusconi 42 yaşındaki Massimo Tartaglia isimli bir İtalyan"ın ani saldırısıyla şaşkına döndü.

Aracı durdurup indi

Tartaglia, elinde tuttuğu metal bir katedral maketiyle vurunca dudağı patlayan ve yüzü kan içinde kalan 73 yaşındaki İtalyan lider, yere kapaklandı. Korumaları ise saldırgan genci kıskıvrak yakalayıp polise teslim etti. Yerden kaldırılan İtalyan Başbakanı hemen makam otomobiline bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Ancak buna sinirlenen Berlusconi şoförüne hemen aracı durdurması talimatını verdi. Kötü durumda olmadığını ispatlamak için araçtan inerek bir kez daha halkı selamladıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

24 saat hastanede tutulacağı belirtildi. Berlusconi"nin koalisyon ortağı ve aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi lideri Umberto Bossi, “Berlusconi"ye yapılan terörist saldırıdır” açıklamasını yaptı. İtalyan polisi, eylemci Tartaglia"nın akli dengesinin yerinde olmadığını ve 10 yıl tedavi gördüğünü açıkladı. Saldırganın sabıkası yok.

TARTAGLIA TARTAKLADI!

Olaya şahit olan Savunma Bakanı Ignazio La Russa “Polisler Tartaglia"yı gözaltına alarak linç edilmekten de kurtarmış oldu” açıklamasını yaptı. - vatan