MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Show TV’de fotoğrafını göstererek “partisinin takip edildiği”ni söylediği siyah Chrysler ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. Parti avukatı Hamit Kocabey, park yerinde ortam dinlemesi yaptığından şüphelendikleri siyah Chrysler Voyager marka aracın güvenlik kamerası ile tespit edilen görüntülerini dağıttı. Kocabey, aracın plakasının da 06 LNP 34 olduğunu açıklarken, söz konusu plakanın Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi’ne kayıtlı Ford Connect marka bir araca ait olması kafaları karıştırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şüpheli aracın Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne ait açık kahverengi renkli Ford Connect model bölge devriye aracı olduğunu söyledi. Yetkililer, aracın Ankara Emniyeti  tarafından bölgedeki hırsızlık olaylarının araştırılması için görevlendirildiğini, GBT sorgulamasında kullanılan küçük bilgisayar dışında araçta hiçbir teknik takip ve izleme sistemi bulunmadığını da anlattı.  Daha önce gösterilen fotoğrafın temsili olduğunu dile getiren Kocabey “Sayın Genel Başkanımız temsili olarak bu fotoğrafı göstermişti. Özellikle bunun temsili bir araç olduğunu, plakanın sahte olduğunu açıklamıştır. Fakat bazı basın yayın organları, bu fotoğrafın Almanya’da bir galeride çekildiğini söylediler” diye konuştu. Bahçeli’nin yanıltılmadığını savunan Kocabey, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir plakayı daha paylaşmak istiyoruz. Daha önce plakayı açıklamamıştık. Plaka 06 LNP 34. Ancak basın bunları açıklamak zorunda bıraktı bizi. O araba buradaki çeşitli zamanlarda kayıt altına alınmıştır. Biz daha bir şey açıklamadan, bu plakanın bir polis aracı olduğunu basın açıkladı.”
 
Bahçeli, Siyaset Meydanı programında, siyah marka bir aracın fotoğrafını göstermiş, MHP Genel Merkezi’nin bu araç tarafından izlendiğini ifade etmişti. Bahçeli aracın plakasını 34 TS 6558 olarak açıklamıştı. Genel merkezin önündeki 06 LNP 34 plakalı (soldan 1 ve 2)  aracın görüntüleri ise dün basına dağıtıldı. Araç uzaklaştığında Bahçeli’nin aracı da  binaya geliyor.
 
Araç MHP’ye gidiyormuş
Emniyet’in verdiği bilgiye göre, bölgede görev yapan araç personeli son bir yıl içinde toplam dört kez MHP Genel Merkezi’ne gitti, yemek ve tuvalet ihtiyaçlarını karşıladı. Olayın yaşandığı söylenen cuma günü de ekibin bir hırsızlık olayını araştırmak için bölgeye geldiği ve incelemeler yaptığı bildirildi. Araçtaki görevlilerin, cuma namazı nedeniyle cemaatin arasına karışan bir şüpheliyi bulmak için çalışma yaptığı, bu sırada partinin güvenlik görevlileriyle temasa geçtiği, MHP Genel Merkezi’ne girerek burada da hırsızlık şüphelisinin takılmış olabileceği düşüncesiyle kameraları incelediği ifade edildi.
 
Meçhul kredi kartı
MHP’nin avukatı Kocabey, MHP’ye organize bir çetenin komplo kurduğunu, kamu kurumlarının görevlerini yapmadıklarını ifade ederken,  ilgili yayınların yapıldığı  sitenin Ak Parti’den aday adayı olan Faruk Bayındır’a ait kredi kartının bilgileriyle finanse edildiğini tespit ettiklerini kaydetti.
 
Aynı marka araç
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile eşi Ferda Paksüt, 13 Mayıs 2008’de Ankara Tenis Kulübü’ne giderken, 06 MNR 96 plakalı gri renkli Ford Connect marka bir araç tarafından izlendiklerini belirtmişler, suç duyurusunda bulunmuşlardı.
 
milliyet