Vakadan alınan örneklerin şu Anda Ankara"da incelendiği için Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastalığın kesin KKKA olup olmadığının tahlillerden sonra netleşeceğini belirttiler. Bu arada isim vermek istemeyen bazı hasta yakınları KKKA şüphesi ile hayatını kaybeden H.İ.Y. ile kendi hastalarının aynı mekanda yattığını hastalığın kendi hastalarını bulaşma endişesi yaşadıklarını belirttiler.
Bilindiği gibi Kütahya"nın Gediz ilçesinden maden ocağında çalışmak üzere Aydın"a gele 33 yaşındaki H.İ.Y. yüksek ateş ve solunum sıkıntısı çekmesi üzerine yakınları tarafından ambulans ile Aydın Atatürk Devlet hastanesi"ne kaldırılmıştı. İlk önce beyin iltihabı tanısı konulan hasta yaşam destek ünitelerine bağlanarak yoğun bakım servisine kaldırılmış ve hastanın tedavisi için ADÜ Tıp Fakültesi"nden de destek istenmişti. Şüphe üzerine bütün tetkiklerinin yapılması için hastada alınan örnekler ilgili yerlere gönderilmişti. Durumu gittikçe ağırlaşan H.İ.Y. isimli hasta öğlen saatlerinde hayatını kaybetti.
Hastanın KKKA şüphesi ile hayatını kaybetmesinin ardından, hasta ile temasta bulunan sağlık personeli ve hasta ile aynı mekanı paylaşan diğer hastaların yakınlarında hastalığın kendilerine de bulaşma ihtimali nedeniyle panik oluştu.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü"nce konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.