ERZURUM Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Ergenekon soruşturması kapsamında Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk"e "şüpheli" sıfatıyla ifade vermesi için 26 Şubat"a kadar süre tanındığını açıkladı.

Başsavcı Kuş, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk"in, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak Erzincan"daki ifadesine başvurulmak üzere daha önce Erzurum"a davet edildiğini hatırlattı. Orgeneral Saldıray Berk"e 9-14 Şubat tarihleri arasında gelmesinin bildirildiğini anımsatan Başsavcı Kuş, Erzincan Merkez Komutanlığı aracılığı ile gönderdikleri davetin gerçekleşmemesi üzerine yeni bir davet yapacaklarını bildirdi.

İkinci davetiye bugün

Sinan Kuş, “Yine Merkez Komutanlığı aracılığı ile 26 Şubat"a kadar Erzurum"a gelmesi için davette bulunacağız. İkinci davetiyeyi bugün göndereceğiz. İfadesi mutlaka Erzurum"da adliyede alınacak. Ordu Komutanı"nın gelmemesi halinde yasal prosedür işleyecek” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, geçen hafta Üçüncü Ordu Komutanlığı İstihbarat Şube"de görevli astsubayın odasında arama yapmak için mahkeme kararı ile birlikte Üçüncü Ordu"ya giden Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal"ın içeri alınmamasıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

Bilgi bekliyoruz

“Genelkurmay"ın kararı ile Ordu Komutanlığı"na giremeyecekleri bildirilmiş. Biz de Genelkurmay Başkanlığı"na bir yazı gönderdik. Böyle bir talimatın verilip verilmediğini öğreneceğiz. Gelen yazıya göre de mahkeme kararını uygulamaktan kaçınan Üçüncü Ordu Komutanlığı hakkında soruşturma açılabilecek.” - DHA