Tata Communications, Turkcell Superonline ile birlikte, Tata Communications'ın en üst katman (Tier-1) küresel internet omurgasına Turkcell Superonline'ın yerel ve uluslararası altyapısı aracılığıyla erişimin açıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, dünyanın en büyük deniz altı kablo şebekesini yöneten ve en üst katman (Tier-1) IP ağını işleten Tata Communications, 200'den fazla ülkeye 400 PoP üzerinden bağlanabilirlik sağlıyor. Turkcell Superonline, artık İstanbul'daki hem Türk hem de Avrupalı ve Ortadoğulu taşıyıcıların Tata Communications'ın Tier-1 internet omurgasına bağlanabilmesini sağlayacak. Bu bağlantı, Turkcell Superonline'a, 10 Gbit/sn'ye varan port hızlarıyla geniş bir erişim çözümleri yelpazesi sunacak.

İki şirket arasındaki bu yeni işbirliği müşterilerin ve taşıyıcıların Tata Communications'ın küresel omurgası üzerinden önemli küresel internet değişim noktalarına bağlanmalarına imkan tanıyacak, aynı zamanda optimum performans için çok sayıda yönlendirme seçeneği sunacak. Tüm bunlar, hizmetlerin en iyi şekilde sunulması için, dünya standartlarında 7x24 müşteri desteği ve sektöre öncülük eden bir hizmet düzeyi anlaşmasıyla desteklenecek.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Tata Communications'ın Yönetim Müdürü ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesel Başkanı Radwan Moussalli, şunları kaydetti:

''Tata Communications günümüzün en büyük ve en gelişmiş küresel deniz altı kablo şebekesine sahip. Bu şebeke, taşıyıcıların ve kurumların, dünyanın her yerine anında bağlanabilmelerini sağlıyor. Turkcell Superonline'ın İstanbul'dan sağladığı erişim sayesinde Tata Communications'ın uygun maliyetli hizmetlerden oluşan geniş portföyünden yararlanarak Türk, Avrupalı ve Ortadoğulu taşıyıcıların küresel, yüksek performanslı omurgamız üzerinden tüm büyük internet değişim noktalarına ulaşmalarını sağlayacak. Bu yatırım, bu bölgedeki müşterilere dünya standartlarında bağlanabilirlik getirecek.''

Esnekliğin yanı sıra İstanbul'dan bant genişliği satın alan servis sağlayıcılar, yeni bağlantının sunduğu yüksek hızlardan ve direkt bölgesel bağlantılardan faydalanacak. Böylece, artık bir kablo şebekesi üzerinden Londra'ya veya başka bir şehre uluslararası fiber satın almaları gerekmeyecek.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise ''Turkcell Superonline olarak Tier-1 bir küresel IP ağına Türkiye'den kusursuz bağlantı sağlayan ilk direkt erişimi sunmak üzere Tata Communications ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden çok memnunuz. Tata Communications dünyanın en büyük uluslararası veri taşıyıcılarından biri ve ayrıca dünya çapında tamamen kendisine ait, eksiksiz bir kablo şebekesi kurabilen tek şirket. İstanbul'dan Tier-1 küresel IP ağına kurduğumuz bu kusursuz bağlantı, İstanbul'u bölgenin internet değişim merkezi hâline getirme stratejimizin belirgin bir adımıdır'' diye konuştu.

Turkcell Superonline'ın Türkiye'yi küresel iletişim ağında bir kesişme noktası olarak tanıtmak için, ülkede gerekli tüm altyapıları sağladıklarını ve hem komşu hem de daha uzak ülkelerle uluslararası bağlantılarını koruduklarını belirten Erkan, ''Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu onu Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa arasında önemli bir köprü kılıyor. Bu stratejik konumdan faydalanmak ve geleneksel İpek Yolu'nu bir 'fiber yol'a dönüştürmek için, ülkemizde 30.000 kilometrelik fiber ağ yatırımı yaptık. Yatırımlarımızın, Tata Communications'a kusursuz şekilde bağlanan yeni internet erişimimizle birlikte, bölgemizin internet hizmetlerine büyük ölçüde katkıda bulunacağına inanıyoruz.''