Toplam 4 bin 350 kişi emekli maaşı alıyor. İşte o liste:
Merkez Bankası"ndan emekli olanlara bağlanan aylıklar dudak uçuklatıcı cinsten…Vakıflar Genel Müdürlüğü denetimlerine de mazhar olan konuda astronomik aylıklar Merkez Bankası Çalışanları Vakfı aracılığı ile yapılıyor.

Merkez Bankası (MB) Mensupları Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, elde ettiği gelir ile Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşlarından birisi konumunda.

Merkez Bankası'ndan emekli olanlara Emekli Sandığı'ndan aldıkları emekli maaşı haricinde vakıftan da emekli maaşı ödeniyor. Sadece buradan alınan bir aylık maaş tutarı 400 YTL ile 31 bin 500 yeni lirayı buluyor. Merkez Bankası'nın yüzde 54,7 hissesi ise Hazine'ye ait.

Bankadan emekli olanlara Emekli Sandığı'ndan aldıkları emekli maaş haricinde Merkez Bankası Vakfı'ndan emekli maaşı ödeniyor. Vakfın emekli maaşından faydalanan eski personelin sayısının 4 bin 350 kişi olduğu belirtildi. Bankanın eski personeline vakıftan ödenen aylık maaşlar, 2006 yılında oluşturulan listeye göre 400 ile 31 bin 500 YTL arasında değişiyor. 71 emeklinin maaşı ise 10 ile 31 bin yeni lira arasında. Hazine kontrolörleri, geçmiş yıllarda da sıkça gündeme gelen Merkez Bankası Personel Vakfı'na ilişkin denetimlerini tamamladı.