Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Texas Advanced Computing Center ortak çalışması ila üretilen mobil uygulama süper bilgisayarların yapabildiği hesaplamaları gerçekleştirebiliyor. Bu uygulama için çalışma ortamı olarak da Android seçilmiş olması oldukça ilgi çekici.

Projenin amacı dev bir süper bilgisayarda gerçekleştirilen bir uygulama modelini alıp küçültülebileceği kadar küçültmekti. Uygulamayı küçültürken en uygun platform olarak Android görülmüş ve çalışamalar bu mobil işletim sistemi üzerinden ilerlemeye başlamış. MIT'nin mekanik mühendisi David Knezevic "bu uygulamayı çalıştırmak için her seferinde elinizin altında dev bir süper bilgisayar olması gerekmiyor" diyor.

Gerçekleştirilen uygulamanın Android platformu üzerinden elde ettiği sonuçlar en az bir süper bilgisayarın gerçekleştirdiği hesaplamalar kadar hassas. Knezevic aynı zamanda Android işletim sistemini övüyor ve benzer bir uygulamanın iPhone üzerinde geliştirilemeyeceğinin altını çiziyor. "Projeyi tasarlarken oluşabilecek hesap hataları için bir tolerans sınırı belirlemiştik. Hazırladığımız uygulama bu tolerans sınırlarının içerisinde kalıyor. Bu da demektir ki, artık bir cep telefonunu bir süper bilgisayar olarak kullanabiliyoruz"...

Vatan