Hakemin bitiş düdüğü ile birbirine giren futbolculara polis biber gazı ile müdahale etti.
Aydın Adnan Menderes Stadı"nda oynan ve Didim Belediyespor"un 1-5"lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada hakemin kararları nedeniyle futbolcuların zaman zaman gergin anlar yaşadı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Didim Belediyesporlu yedek futbolcularla Aydınsporlu futbolcular arasında yaşanan bir diyaloğun ardından ortalık bir anda karıştı. Bir anda saha içinde futbolcuların birbirine tekme ve yumruklarla saldırması üzerine olaylara saha kenarındaki polisler müdahale etti.
Polisler Aydınsporlu futbolcuları soyunma odalarına götürerek saha içindeki arbedeyi sonlandırırken, Didim Belediyesporlu futbolcularda polis kontrolünde soyunma odasına götürüldü. Saha içerisinde yaşanan tartışmaların soyunma odası koridorlarına taşınması üzerine, koridorda yeniden karşı karşıya gelen futbolcuları polis biber gazı ile müdahale ederek ayırabildi.
Polisin kullandığı biber gazından fenalaşan Aydınspor"un iki futbolcusu uzun süre kendilerine gelemediler. Yaşanan gerginlik ve ardından polisin sert tutumuna tepki gösteren Aydınspor yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcular; polisin kavgayı çıkaran tarafa değil de kendilerine müdahale ettiğini ileri sürdüler.
Polisin müdahalesine tepki gösteren Aydınspor Başkanı Ufuk Gezeroğlu, “Ben Başkan olarak ayırmaya çalışıyorum, siz biber gazı sıkıyordunuz. Sizin bu yaptığınız çok ayıp. Hayatımda ilk kez biber gazı ile müdahaleye maruz kalıyorum” dedi.

OYUNCULAR AÇ KARNINA MÜCADELE EDİYOR
Polisin biber gazı kullanmasına tepki gösteren Aydınspor Teknik Direktörü Cüneyt Toygun da, “Kendi şehrimizde bize terörist müdahalesi yapılıyor. Bu çocuklar aylardır ceplerinde para görmediler. Ona rağmen sahaya çıkıp onurlarıyla mücadele etmeye çalıyorlar. Saha da hakem, dışarıda da polis bizi katletti. Bu çocuklar makarna ile maça çıkıyor. Artık Aydın halkının biz an önce takıma sahip çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Polisin sıktığı biber gazından etkilenen futbolcular ise, birbirlerinin yüzlerini silerek yaşadıkları acıdan kurtulmaya çalıştı. Aydınspor için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve 6 aydır büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden futbolcular; hem polis hem de Aydın kamuoyunun kendilerine karşı takındığı tavrı hak etmediklerini savundular. -iha