Aydın Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Sünni kökenli yöneticisi Sümran Ünal, Sünni kökenli bir kişi olarak Alevi derneğinde yönetici olarak görev almasının şaşırtıcı bir durum olmadığını ifade ederek, "Ben uzun yıllar önce Alevi inanç sistemini benimsemiş Sünni kökenli bir kişiyim" dedi.
Alevi inanç sisteminde Aleviliğin çok büyük bir oranda Alevi anne ve babadan gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Sümran Ünal "Alevi inanç sistemini benimsemek zor ve emek isteyen meşakkatli bir süreçtir. Diğer dinlerde olduğu gibi bazı eylemleri yerine getirerek Alevi inanç sistemine ait olamazsınız. Bunun için çalışarak Alevi inanç sistemini hayatınızın her alanında etkin kılmalısınız. Hacı Bektaşı Veli'nin söylediği "Benim belimden gelen değil, yolumdan giden" sözü Aleviliğin salt ana babadan gelen bir
inanç sistemi olmadığının da en güzel örneklerinden biri" şeklinde konuştu.
Sümran Ünal derneklerinin isminin 1 Aralık tarihinden itibaren Alevi Kültür Dernekleri ismini alacağını belirterek, 24 Aralık tarihinden itibaren de Türkiye'de Aydın da dahil olmak üzere 42 merkezde Cemler düzenleneceğini sözlerine ekledi.