Sultanhisar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen iftar sofrası Hisar Mahallesi Mithatpaşa Caddesinde kuruldu. Yaklaşık 500 metrelik caddeyi masa ve sandalyelerle dolduran Sultanhisar Belediyesi, ilçenin her yerinden servislerle iftar alanına vatandaş taşıdı. Yaklaşık 2 Bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeği öncesi alanın farklı noktalarına kurulan dağıttım noktalarında da mahalle sakinleri görev aldı.

Dağıtım noktalarından birinde kepçeyi eline alan AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal vatandaşın iftar yemeklerini dağıttılar.

İftar sofrasındaki menü; mercimek çorbası, pilav üstü tavuk, güveç ve tatlıdan oluşurken, yapılan dualar ile oruçlar açıldı.

3’.sünü düzenledikleri iftar yemeğiyle ilgili bilgi veren Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, geçmiş iki yılda bu tür iftar yemeği düzenlediklerini bu yılda bu geleneği sürdürdüklerini söyledi. Ramazan’ın paylaşmak olduğunu herkese öğretmek için iftar sofrasının güzel bir uygulama olduğunu dikkat çeken Ertegün Ünal, “Şuanda cadde üzerinde kurduğumuz iftar sofrasının organizasyonunda belediyemizin yanı sıra vatandaşlarımızda emeği bulunuyor. Herkes severek bu işe el verdi. Bizde bu organizasyonun bizden sonrada devam etmesini istiyoruz. Kişiler kurumlar hepsi gelip geçicidir, fakat bu tür geleneklerimiz inşallah baki kalır. Bugün iftar soframızı 7’den 70’e bütün Sultanhisarlılar ile paylaşıyoruz ve bunun için çok mutluyuz. Davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cadde üzerinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, iftar sofrası geleneğini sürdürdüğü için Sultanhisar Belediyesine teşekkür etti.

Tasavvuf müziği dinletisinin de sunulduğu iftar yemeğine binlerce vatandaş ve AK Parti Milletvekillerinin yanı sıra Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, AK Partili il genel meclisi üyeleri ve Sultanhisar belediye meclis üyeleri katıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png