Sultanhisar Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği tarafından yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ile bu yıl sulamada su sıkıntısı yaşanmıyor.

Sultanhisar Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Yağcı, "Geçtiğimiz yıllarda sulama kanalının batı kısımlarında suyun kanalda azalması nedeni ile su sıkıntısı çekiliyordu. Bu yıl yapılan çalışmalar neticesinde tüm çiftçimiz eşit su alarak su sıkıntısı çekmiyor" diyerek yapılan çalışmaların olumlu olduğunu söyledi.

2009 Yılından itibaren yeni sulama uygulamaları, rotasyonlar tüm sulama sahası içerinde 56 kilometrelik ana kanal boyunca tüm bölge çiftçilerinin eşit ve zamanında sulama yapmaları sağlandığını ifade eden Birlik Başkanı Recai Yağcı; "Şuanda tüm bölgelerde 26 sulama tesisinde (Kanalet) kodlama ve iyileştirme yapılarak çiftçilerimizin sulama ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca hiç tesis olmayan 6 sulama alanında kanalet ve beton arık yapılarak çiftçimizin hizmetine sunulmuştur. Atça ovamızda yıllardır sorun olan Dallıca ve İsabeyli ovalarından gelen Y-2A ve Y-2A1 sulama kanaletlerine, Ana kanaldan İsabeyli-Atça hudut yoluna 400 metrelik kanalet döşenerek sadece Atça ovası Köprübaşı ve Uzunyer mevkilerine hizmet veren tesis yapılarak çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmiştir" dedi.

"HEDEFİMİZ, ÇİFTÇİYE CAZİBE İLE SULAMA YAPTIRMAK"

Yapılan çalışmalar ile Dallıca ve İsabeyli çiftçilerinin de daha rahat sulama imkanlarına kavuştuğunu ifade eden Yağcı; "Ayrıca Y-2A kanaletinden hudut yolundaki toplulaştırma arkında iyileştirme yapılmış ilave boru döşenerek Y-2A1 tesisine 2 sifon daha su aktarılarak kapalı sistem boru sulamasına takviye yapılmış sazlık mevkilerine daha çok su verilerek o bölgedeki çiftçilerin hizmetine verilmiştir. Taşlı Beylik-Sazlık-Mera kuyusu ovalarına İsabeyli'den gelen Y-2B kanaleti ve Donduran hudut yoluna yeni döşenen ilk kısmı 380 metre olan kanalet ve toplulaştırma arkı yeniden düzenlenmiş o bölgemizde de çiftçilerimizin mağduriyetleri azami ölçüde giderilmiştir. Çalışmalar kapsamında ileriki yıllarda kanalet çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz Atça bölgemizde ve tüm sorumlu olduğumuz sulama alanında tüm çiftçilerimizin cazibe sulama yapmaları için imkan sağlamak, motopomp masraflarından kurtarmak ve sera bölgeleri oluşturarak çiftçimizde üretimde yardımcı olmaktır" şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png