MUĞLA"nın Bodrum İlçesi"ne bağlı Akyarlar Köyü açıklarında ahtapot avlayan 1"i çocuk 5 kişilik balıkçı ailesi, Türk karasularına giren Yunan sahil güvenlik ekiplerinin tacizine uğradı. Yunan askerlerin, balıkçı ailesini kıyıya dönmeye zorlaması DHA muhabiri tarafından saniye saniye görüntülendi. Bölgede yıllardan bu yana avlandıklarını anlatan Nermin Yılmaz (27), “Hızla üzerimize gelen Yunan askerlerini görünce ne yapacağımızı bilemedik. Yunanlıların, kaçakları denize attığını ve cesetlerinin kıyılara vurduğunu düşününce gergin anlar yaşadık” dedi.

Bodrum"un Akyarlar Köyü"ndeki limandan bugün saat 11.00 sıralarında denize açılan Sebahattin Gökdemir (34) yönetimindeki "Ogün" adlı 8 metrelik balıkçı teknesi, Fener Burnu Mevkii"ne doğru yöneldi. Teknede bulunan Gökdemir"in eşi Nesrin Gökdemir (26), kızı Serpil (4) ile bacanağı Türker Yılmaz (35) ve eşi Nermin Yılmaz olta ile ahtapot avlamaya başladı. Türk karasularında ve kıyıya bir mil açıkta avlanan, yanlarında "Paşa" ile "Efe" adlı köpeklerini de getiren balıkçı ailesinin yanına saat 12.30 sıralarında Yunanistan"ın İstanköy (Kos) Adası"ndan hareket eden AZ 616 bordo numaralı Yunan sahil güvenlik botu yanaştı. Ailenin etrafında süratli bir şekilde üç dört tur atan Yunan botunun tacizi, DHA kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Türk karasularındaki tekneye 5 metre kadar yaklaşan Yunan askerleri, el kol hareketleri yapıp aileyi bölgeyi terk etmeye ve kıyıya dönmeye zorladı. Yaklaşık 10 dakika süren tacizin ardından oltalarını toplayan balıkçı aile saat 13.00 sıralarında Akyarlar Limanı"na döndü. Balıkçı Sebahattin Gökdemir ile ailesinin uzun süre olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları görüldü.


"ÇOK KORKTUK"

Eşinin bölgede 15 yıldan beri avlandığını ve bölgeyi çok iyi tanıdığını belirten Nermin Yılmaz şunları anlattı:

“Hızla üzerimize gelen Yunan askerlerini görünce ne yapacağımızı bilemedik. Yunanlıların, kaçakları denize attığını ve cesetlerinin kıyılara vurduğunu düşününce gergin anlar yaşadık. Daha önce bölgemizde, Yunanlılar"ın denize attığı iddia edilen 4- 5 kaçağın cesedi bulunmuştu. Yunan askerlerinin bazı Türk balıkçılara da ateş açtığını duymuştuk. Tüm bunlar aklımıza gelince çok korktuk, heyecanlandık. Hızla kıyıya dönmek zorunda kaldık.”

"KÖPEK VE KADINLARI GÖRÜNCE ŞÜPHELENDİLER"

Balıkçı Sebahattin Gökdemir ise yanlarına gelen Yunan askerlerinin İngilizce olarak köpekleri ve kadınları sorduklarını, ardından bölgeden ayrılmalarını istediklerini belirterek, “Aslında kibar davrandılar, çok büyük gerginlik olmadı. Zaten bu bölgede sık sık karşı karşıya geliyoruz. Köpek ve kadınları görünce yanlış anlamış olabilirler. Ancak amacımız sadece ahtapot avlamaktı. Yine de durumu ilgili makamlara ileteceğiz. Çünkü Yunanlılar bizim sularda bunları sık sık yapıyor” diye konuştu.

DHA