Aydın İl Özel İdaresi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından inşaatları yürütülen sulama göletlerinin çalışmaları devam ediyor.

İhalesi biten, inşaatlarına başlanan Germencik İlçesi Çarıklar Köyü, Karpuzlu ilçesi Ektirli ve Yahşiler sulama göletlerinin çalışmaları sürüyor.
Ektirli köyü Kocasu Mahallesi"nde, yapımına başlanan göletin, gövde yüksekliği 11 metre, gövde dolgu hacmi yaklaşık 21 bin metre küp.

Gölet yakınlarında su sızdırmasını önleyici kil malzemesi bulunmadığı için, göletin gövdesinde toplam 2 bin 208 metrekare jeo sentetik kil keçe kullanılacak.

Yüksekliği 15 metre, toplanacak su miktarı 60 bin metre küp olacak olan Yahşiler Sulama Göleti ile birlikte, Germencik Çarıklar Köyü Sulama Göletinin tamamlandığında ise 10 metre yüksekliğe erişerek, 20 Bin metre küp su depolanacak.

Bu göletlerin yapımında da sentetik kil kullanılacak.Bu göletlerden öncelikle zeytin ve incir sulamasında faydalanılanacağı, mevsimlerin kurak olmadığı dönemlerde, sebze sulamasından da faydalanılacağı öğrenildi.