DSİ 21. Bölge Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen toplantıya Vali Coş"un yanı sıra DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, ilçe kaymakamları, sulama birlik başkanları ile ziraat odaları başkanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan DSİ 21. Bölge Müdürü İndap, sulama birliklerinin köylünün ürünlerinin sulanmasında çok büyük emeklerinin olduğunu söyledi. 2007 – 2008 yıllarında büyük bir kuraklık yaşadığını ve bununda bazı istenmeyen sıkıntılara yol açtığına işaret eden İndap, “Geçen yıl su sıkıntısının yaşanmadığından hiç bir olay olmadı. Bu yıl da inşallah olumsuzluklar yaşamayız. 31 Mart 2010 tarihi itibariyle Kemer Barajında yüzde 94, Topçam Barajında yüzde 94, Karpuzlu Yaylakavak Barajında yüzde 87, Adıgüzel Barajında yüzde 67 doluluk oranına ulaşıldı. Normalde barajlarımızın doluluk oranları yüzde 100. Aşırı yağmur yağıp taşkınlar olur düşüncesiyle tedbir olarak barajlarımız tam olarak dolu tutulamıyor. Ayrıca 4 adet büyük göletimizde tamamen dolu” dedi.
Sulama birliklerinden gelen taleplerin değerlendirileceğini kaydeden Vali Coş da, “DSİ Bölge Müdürümüz bunları irdeleyecek. İlimiz için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Birlik başkanlarımızın talepleri var. 30 senelik, 50 senelik bir süreci kapsayacak şekilde planlarını, projelerini yapsınlar. Kısa süreçli planların tekrar sorunlar yarattığını vurgulayarak bu duyarlılığı ilimiz için göstermelisiniz. Amacımız vatandaşlarımıza daha güzel nasıl hizmetler verebiliriz düşüncesi ile bir araya gelmektir. Alınacak kararları hep birlikte yürüteceğiz. Üreticilerimize katkıda bulunan, Sulama Birlikleri Başkanlarını, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü çalışanlarını en yakın mesai arkadaşları olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
Vali Coş"un ardından katılımcılar rakımı yüksek bazı bölgelere sulama kanaletlerinin götürülemediğinden, yer altı sularından yararlanılmasının yanı sıra, göletler yapılarak bu sorunun giderilmesini, Menderes havzası projesinin bir an önce tamamlanarak kirlilikten arındırılmasını, Sulama Birliklerinin maddi sıkıntılar yüzünden temin edemedikleri sulama suyu nakil borularının, DSİ Bölge Müdürlüğünce karşılanması, Gerek duyulması halinde DSİ"nin iş makinelerinden yararlandırılmaları yönündeki talepleri ilettiler. -iha