Amirallere suikast davasından tutuklu Koramiral Cora, ağabeyinin cenazesine izinle katıldı. Cora’nın öldürtmek istediği ileri sürülen Oramiral Yiğit de törende bulundu
 
2. Amirallere Suikast davasının tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği izinle tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi’nden çıkarak ağabeyi Mehmet Yüksel Cora’nın cenazesine katıldı. Koramiral Deniz Cora, cenaze törenine cezaevi aracıyla değil, Merkez Komutanlığı’na ait sivil bir araçla getirildi. OdaTV davasının tutuklularından gazeteci Doğan Yurdakul’un eşinin cenaze törenindeki tepki toplayan görüntüler bu kez oluşmadı.
 
Fenerbahçe Camii’ne Merkez Komutanlığı’nda görevli sivil giyimli iki askerle birlikte gelen Cora, askerlerle birlikte yürüyerek camiye girdi. Koramiral Cora burada bir süre taziyeleri kabul etti. Törene Cora’nın ailesinin yanı sıra, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ile çok sayıda yakını katıldı.
 
Cenaze törenine ayrıca Deniz Cora’nın Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu Amirallere Suikast davasının mağduru konumundaki eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de katıldı. Cami girişinde tokalaşan Cora ile Eşref Uğur Yiğit, cami avlusunda bir süre sohbet etti. Cenazeye Balyoz davası sanıklarının eşlerinin kurduğu ‘Vardiya Bizde Platformunu’nun da çelenk gönderdiği görüldü.
 
Mehmet Yüksel Cora’nın oğlu Tolga Cora, kalp hastası babasının cezaevi ziyaretinden sonra kötüleştiğini söyledi. 15 gün önce amcası Deniz Cora’yı ziyarete etmek için Hasdal Askeri Cezaevi’ne gittiklerini belirten Cora, “Açık görüş olmasından dolayı amcam ile burada bir süre görüştük. Bu ziyaretten sonra babam çok üzüldü” dedi.
 
Balyoz’da bir albay tutuklandı
 
Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan Balyoz belgeleriyle ilgili dün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Kurmay Albay Hasan Özyurt tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Özyurt, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
vatan