NTV televizyonu yeni operasyonlarda aralarında bazı polis ve subayların da yer aldığı 20'nin üzerinde gözaltı olduğunu söyledi.

Aynı haberde, bu dalgada gözaltına alınanlardan bazılarının Özel Harekat Dairesi eski başkan vekili ve bir önceki dalgada tutuklanan İbrahim Şahin'e bağlı bir süikast timi mensupları olduğu da iddia edildi.

Antalya'dan bir Emniyet amiri ve polisi sorgulanmak üzere İstanbul'a getirilirken, operasyonun, Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şanlıurfa, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa illerinde sürdürüldüğü ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde ise sabah saatlerinde Ankara'da Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'na gelen emniyet güçlerinin aramalar başlattıkları ifade edildi.

Ajans, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in ile araştırmacı Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin Ankara'da gözaltına alındığını belirtti. Ancak NTV, Özbek'in halen aranan evinde olduğunu ve gözaltına alınıp alınmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Habere göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul savcılarının istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Özbek ve Göksel'i gözaltına aldı. Ekiplerin ayrıca, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi.

Ankara'da Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildiriliyor.

ERGENEKON DAVASI

Bu arada Silivri Cezaevi içerisinde görülen Ergenekon davasının bugün devam edecek 40. duruşmasına başlandı. Duruşmada tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek savunmasını yapıyor.

Ergenekon soruşturması aralarında hükümete yönelik darbe girişimi, Danıştay'a ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırılar gibi bir çok iddia söz konusu.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunanlar arasında emekli generaller ile bazı gazeteciler de yer alıyor.

SABAH