Sabah saatlerinde özellikle internet ve sosyal medya gündemine bomba gibi düşen iddialara göre, şu ana kadar adı pek fazla duyulmamış olan silahlı muhalif örgüt Sahabe Tugayı, toplantı halindeyken rejimin üst düzey altı ismine suikast düzenledi.

Ancak başka bir kaynaktan teyit edilemeyen bu iddialar, kısa bir süre içerisinde Suriye devlet televizyonu ve haber ajansı tarafından yalanlandı. Öldürüldüğü öne sürülen isimlerden bazıları televizyonda canlı yayına çıkarıldı.

YOUTUBE'A VİDEO KOYDULAR
İddialara göre, Suriye İstihbarat Başkanı Asif Şevket, İçişleri Bakanı Muhammed Şaar, Savunma Bakanı Davud Rajha ve Başkan Yardımcısı Temsilcisi Hasan Türkmeni öldürüldüğü öne sürülen isimler arasında yer alıyor.

Sahabe Tugayları, Youtube üzerinden yayınladıkları bir videoyla saldırılar ve suikastle ilgili iddiaları dile getirdi.

Suriye'de muhalif grupları çatısı altında barındıran Yerel Koordinasyon Komitesi de internet sitesinde bu iddialara yer verdi ancak bu iddiaları başka bir kaynaktan teyit ettiremediklerini bildirdi.

Bununla birlikte, iddiaların ortaya atıldığı saatlerde gece boyunca ve gün içerisinde Şam'dan çatışma seslerinin geldiği yönünde haberler uluslararası ajanslara düştü.

DUMA'DA SALDIRI
Üst düzey rejim yetkililerine karşı düzenlenen suikastla ilgili tartışmalar devam ederken, Suriye'de çatışmalar da sürüyor.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Duma kentinde Birleşmiş Milletler (BM) heyetini taşıyan konvoyun 150 metre yakınında, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patladığını söyledi.

Heyet Başkanı Tümgeneral Robert Mood'un ve BM'nin barış operasyonlarından sorumlu genel sekreter yardımcısı Hervé Ladsous da konvoyda bulunduğu açıklandı.

Duma'da gün içinde 29 güvenlik görevlisinin silahlı saldırganlar tarafından yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, İdlib'de yaşanan çatışmalarda Baas partisine mensup en az bir üst düzey yetkilinin öldüğünü öne sürdü.