Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç, yedi teğmenin kendisi ile Donanma Komutanı Oramiral Yiğit'e yönelik suikast planlarından tutuklama sonrası haberi olduğunu söyledi.

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'da Merkez Orduevi'nde resepsiyon verildi. Resepsiyonda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, tutuklu teğmenlerin kendisi ve Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast planına ilişkin sorular ile karşılaştı. Suikast planını doğrulayan Metin Ataç, plandan teğmenlere yönelik tutuklamalar başladıktan sonra haberi olduğunu söyledi.

'YALAN DEĞİL YALAN DEĞİL' DEDİ

"Soruşturma nasıl gidiyor, akıbeti nedir?" şeklindeki sorulara da, "Yalan değil, yalan değil" yanıtını veren Ataç, tutuklu teğmenlerden bazılarının PKK terör örgütü ile ilişkisi olduğuna yönelik haberlerin sorulması üzerine ise, bu iddialardan haberi olmadığını kaydetti.

BAŞBUĞ İLE KILINÇ İKİ DEFA TOKALAŞTI

Ataç'ın bu açıklamarı yaptığı resepsiyonda bir buluşma dikkat çekti. Medyada, 'cenaze törenlerinde bir araya gelmekten kaçındıkları' şeklinde haberler yer alan Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile Ergenekon'da sorgulanan eski MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç bir araya geldi. Kılınç'la tokalaşan Başbuğ, gazetecilere baktıktan sonra "Bir kere daha elinizi sıkayım. Yanlış anlaşılıyor" dedi.