Ergenekon sanığı da, Erdoğan'ın evini gözetlemek için daire tuttu.

Ergenekon ana davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Alparslan Arslan'ın, 17 Mayıs 2006'daki Danıştay saldırısı öncesi, Bulgaristan'da yaşayan emekli Türk albaydan talimat aldığı iddiasını MİT'e sordu. MİT'in 17 Ocak 2011 tarihli cevap yazısı, 26 Ocak'ta mahkemeye ulaştı. Yazıda, Alparslan Arslan'ın albaydan emir aldığı dile getirildi. MİT'in yazısında sürpriz bir bilgi de yer aldı ve 2007'nin temmuz ayında e-posta ile gelen bir ihbara göre, şu anda Ergenekon sanığı olan bazı kişilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast planlandığı anlatıldı.

'TUĞLA SÖKÜP GÖZETLEDİ'

Yazıda aktarılan ihbara göre; Ergenekon tutuklusu olan emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk, Üsküdar'da, Başbakan'ın o dönem oturduğu Kısıklı Caddesi'nde, sarı renkli bir apartmanın bodrum katını kiraladı. Başbakan'ın evinin rahat gözetlenebilmesi için, yarım bodrum şeklindeki apartman dairesinin caddeye bakan kısmından iki tuğla çıkarıldı.

Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Zeki Yurdakul Çağman da Öztürk ile hareket etti. Maslak'ta işyeri bulunan 40-45 yaşlarındaki bir işadamı da bu kişilere mali destek verdi. Bu gruba emir veren kişi ise Alparslan Arslan'ı da yönlendirdiği öne sürülen Türk asıllı emekli albaydı.

100 MİLYON DOLARLA EYLEM

Aynı ihbarda; bu grubun, Türkiye'ye gelen yabancıların adına kayıtlı telefonları kullandığı, Bulgaristan ile bağlantıyı ise Türk ve Azeri pasaportu kullanan "MİT Mete" lakaplı bir kişinin sağladığı bildirildi. "MİT Mete" lakaplı kişinin, Azeri pasaportu ile Türkiye'ye giriş çıkış yaparken soyadında küçük bir değişiklik yaptığı kaydedildi. Grubun, yurt dışından 100 milyon dolar gelmesini bekledikleri, bu parayla Çağman'ın borçlarını ödedikleri kaydedildi. Grubun hedefinin ise TSK'yı harekete geçirerek yönetime el konulmasını sağlayacak bir eylem gerçekleştirmek olduğu aktarıldı.

'İKİ ÇEÇEN YAPACAK'

MİT'in bilgi notunda, "Grubun, 'Kırmızı Kitap Çeçenistan'ı yazan General İbrahim (İbrahim Magomedovic) isimli bir Çeçen aracılığıyla, Çeçenistan'dan getirdikleri iki kişiyi Ümraniye, Çakmak Camisi'nin altında misafirhanede barındırdığı, eylemi bu kişilere yaptırılabileceği hususları öğrenilmiştir" denildi. Yazıda; "MİT Mete lakaplı şahsın, Ümraniye soruşturması kapsamında ismi gündeme gelen Mete Yalazangil olabileceği değerlendirilmektedir. Birinci Ergenekon davasında tutuklanıp serbest bırakılan Yalanzangil'in, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Semih Tufan Gülaltay'ı tanıştıran kişi olduğu bilinmektedir" vurgusu yapıldı. Yazıda adı geçen Zeki Yurdakul Çağman da Ergenekon davasında tutuksuz yargılanıyor.

sabah