Sabancı Center'ın 25. katında 1996'da yaşanan ve Özdemir Sabancı ile birlikte üç kişinin öldüğü saldırı, 'İhanet' adlı diziye konu oldu. Yönetmen Mustafa Şevki Doğan 'Dizinin içeriği farklı' dese de, benzer bir konuyu ekrana taşıdıklarını doğruluyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'deki en büyük holdinglerden birinden duyulan silah sesleri gündeme bomba gibi düşer... Hancı Holding binasındaki saldırıda, holdingin iki numaralı ismi İlhan, oğulları Sinan ve Kenan ile birlikte öldürülür. Ortalarda bir arazi anlaşmazlığı söylentileri ve USWB adlı çok uluslu bir konsorsiyumun adı dolaşmaktadır. Aile acılıdır ve polis işini yapmaktadır. Cinayetle ilgili tüm bulgular holding çaycısı Hazal ile birlikte çalıştığı Neriman'ı göstermektedir... Sanırım bu kadar bilgi bile yakında çekimlerine başlanacak Star TV'nin yeni dizisi 'İhanet'in hangi olayı anlattığı ile ilgili fikir yürütmeye yeter...

Her ne kadar yönetmen Mustafa Şevki Doğan, 'Sabancı suikastının dizisini çekmiyoruz.' dese de senaryo Sabancı Center'ın 25. katında 9 Ocak 1996 günü yaşananlarla aynı. Aslında Doğan da benzer bir olayla diziye başladıklarını saklamıyor: "Benzer bir suikastla başlıyor dizi. Ama biz sevgileri, arkadaşlıkları ve iş dünyasında yaşananları ekrana taşımaya çalışacağız." Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyota-Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve Başkanlık Sekreteri Nilgün Hasefe, DHKP-C üyesi Mustafa Duyar, İsmail Akkol ve Fehriye Erdal tarafından Sabancı Center'da öldürülmüşler, olay yıllarca Türkiye'nin gündeminden düşmemişti.

Kalabalık bir kadro tarafından ekrana taşınacak olan 'İhanet'te otuz kişilik bir oyuncu ekibi rol alacak. Baba Ocağı'nda başrol oynayan Burak Özçivit, dizide 'Emir' adlı babası şehit olmuş bir polisi oynuyor. TRT'deki Kapadokya Düşleri'nde görev alan Devrim Saltoğlu ve Dur Yolcu'da oynayan Ahmet Yenilmez de İhanet'in kadrosundaki isimlerden. Yenilmez, dizide örgütün aktif üyesi ve çaycı Hazal ile diğerleri arasında köprü olan Veysel rolünde.

Adını Kurtlar Vadisi'nde Laz Ziya'nın kızı olarak duyuran Müge Ulusoy da dizide görev alıyor. Henüz oyuncu seçimleri süren İhanet'in çekimlerine önümüzdeki haftalarda başlanması planlanıyor. H. Baykut Badem ve B. Filiz Ekinci'nin yazdığı dizinin yayın günü de henüz belli değil./yeni şafak